Minä terveyden edistämisen kehittäjänä

Koen kehittyneeni terveyden edistämisen kehittäjänä. Kehittämistyötä on tehty moniammatillisesti, yhdessä opiskelijakollegoiden  ja Keskittymistiimin työntekijöiden kanssa. Monenlaista näkökulmaa on saatu tähän(kin) asiaan. Olen ymmärtänyt, kuinka hienoa on työskennellä moniammatillisesti asiantuntijoiden kanssa – jokaisella on oma näkemyksensä ja ideansa.

Kun lähdetään kehittämään jotain, tulee se tehdä asiakaslähtöisesti. Itse kyselin mielipiteitä myös nuorilta, joilla oli ADHD-diagnoosi jo olemassa. He olisivat pitäneet tärkeänä vertaistuen muotona ensitietoryhmää, mikäli sellainen heille olisi ollut tarjolla. Eniten kyseiset nuoret olisivat olleet kiinnostuneita muiden kokemuksista siitä, kuinka arjessa pärjää kivuttomimmin.

Asiakaslähtöisyyden huomiointi ja moniammatillisuus ovat siis olleet suurimmat ja tärkeimmät oppini kehittämisen opintojakson aikana. Lisäksi olen saanut paljon tietoa itselleni tästä kyseisestä kehittämiskohteesta eli ADHD-nuorten arjesta selviytymisestä sekä eri tahoista, josta kyseiset nuoret voivat saada tukea, ohjausta sekä päästä mukaan mielekkääseen toimintaan. Nämä paikalliset toimijat on taitavasti “piilotettu” ja hajautettu – oli todella työlästä etsiä näitä tietoja murusina maailmalta.

Uskon olevani tulevaisuudessa innolla mukana erilaisissa kehittämisprojekteissa, asioita voidaan aina kehittää parempaan suuntaan!