Käsitykseni tulevasta ammatista ja ja työstä

Käsitykseni terveysalan työstä ja tulevasta ammatista alalla

Oman käsitykseni terveysalan työstä tulee pitkälti sieltä mitä on itse lukenut asioista ja kokemuksistani sairaalassa ja terveyskeskuksissa. Ensimmäisenä mieleeni tulee ensihoidon ihmiset, kuinka heistä heti ensimmäisenä huokuu semmoista välittämisen tunnetta ja suurta halua auttaa toista ihmistä. Se tieto ja taito mitä heiltä löytyy on isoa ja tottakai eiväthän he tällä olisivat, jos heitä ei kiinnostaisi ihmisten auttaminen. Terveysalan työ on sekä henkisesti että fyysisesti raskasta työtä ja siihen pitää oppia, että pystyy käsittelemään asioita oikein ja jättämään sitten työasiat töihin. Tulen varmasti sen itsekin huomaamaan jo harjoituksissa, kuinka paljon erilaiset tapahtumat laittavat pään miettimään asioita ja kuinka paljon ne avaavat minun silmiä enemmän tähän maailmaan. Oli se sitten mikä tahansa minne alalla suuntautuu niin tulee kohtaamaan ne hyvät että pahat asiat, mutta se kuuluu tähän ammattiin.

Mikä on minulle erityisen tärkeää toiminnassani terveysalalla

Minulle tärkeää omassa toiminnassani on se, että keskityn siihen mitä asiakkaalla/potilaalla on sanomista ja ymmärtää häntä ongelmiensa kanssa. Minulle on myös tärkeää olla empaattinen persoona. Tottakai myös se, että pystyy säilyttämään sen halun auttaa ihmisiä ja tukea heitä erilaisissa asioissa. Niin kauan kun jaksaa motivoida itseään ja pitää mielenkiintoa yllä omaan ammattiin niin on oikealla polulla. Ainakin minusta sen huomaa ihmisistä, että jos heidän halunsa tai kiinnostuksena on vähissä niin se vaikuttaa todella paljon siihen millaista palvelua toiselta saa.

Mihin suuntaan haluan kehittyä terveysalan ammattilaisena?

Omat tuntemukset tällä hetkellä ovat ne, että haluaisin kehittyä olemaan enemmän sellainen ihminen jota on helppo lähestyä ja minusta jäisi mahdollisimman hyvä kuva ihmisille. Toki olisi sekin hauskaa, että joskus kuulisi sellaista palautetta, että hei se oli todella mukava sairaanhoitaja ja antoi kyllä mahtavaa palvelua. Minulle on erityisen tärkeää se, että ihmiset ovat tyytyväisiä käyntinsä jälkeen ja ettei mikään asia jäisi epäselväksi. Haluan kehittyä olemaan jokin päivä vielä se oman alan ammattilainen ja tietää paljon enemmän terveysalan asioista.

Minä terveysalan ammattilaisena

Miten ja miksi minusta tulee terveysalan ammattilainen

Lähtökohtana minussa on luonteessa sellaisia piirteitä, jotka ovat hyväksi terveysalalla. Olen ihmisenä hyvin rauhallinen persoona ja tykkään tehdä erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä. Ihmisläheisenä persoonana uskon että pystyn kohtaamaan ihmisiä huolimatta siitä millainen ihminen on taustaltaan. Minussa on aina piilenyt halua auttaa kaikkia heidän ongelmistaan huolimatta. Kyselen paljon kavereilta onko heillä kaikki hyvin vaikka he eivät itse toisi esille asioitaan. Minulla on erityisen tärkeää se, että ihmiset saisivat tuntea oman olonsa turvalliseksi ja hyväksi. Sairaanhoitajana olisin hyvä kuuntelemaan ja keskustelemaan asioista ihmisten kanssa ja tottakai päämääränä on kuitenkin että asiakas/potilas saisi toivomaansa hoitoa. Uskon että saan paljon hyvää tietoa ja opin paljon asioita opiskelun aikana. Tähän mennessä se on avannut minun silmiäni tähän maailmaan paljon enemmän ja uskon että tulen havaitsemaan vielä paljon enemmän uusia asioita. Yksi asia mikä myös tulee tekemään hyvän terveysalan ammattilaisen on se, että minulla on motivaatiota ja paljon kiinnostusta alaa kohtaan. Näillä eväillä on minusta hyvä lähteä rakentamaan ja kehittämään itsestäni terveysalan ammattilaista.

Mitä hyviä ominaisuuksia minussa on olla terveysalan ammattilainen?

Kuten aikaisemmin jo mainitsin tekstissä, että minusta löytyy erilaisia puolia ihmisenä. Kuitenkin se että pystyy toimimaan erilaisten ihmisten kanssa huolimatta siitä millaisia he ovat on iso osa tätä alaa. Osaan ja tule helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja koska en välitä siitä mistä heidän juuret ovat peräisin niin avaa paljon enemmän ovia, kuin sellaiselle joka näitä väheksyy. Vaikka jokin asiakas/potilas olisi eri maasta tai uskonto olisi erilainen kuin mitä minulla on niin en väheksy heitä vaan he ovat myös samanlaisia ihmisiä kuin itse olen. Pidän myös hyvänä lähtökohtana sitä, että olen aina ollut hyvin ihmisläheinen persoona ja minulla on aina ollut halua auttaa toisia ihmisiä jo peruskoulusta lähtien. Olen myös kokenut sen, että jotkut ihmiset ovat kääntyneet minun juttusille, jos heillä on ollut vaikeaa tai paha olla. Kai olen omalla persoonallani tuonut esille, että minulle on helppo puhua asioista.

Mitä ominaisuuksia haluaisin kehittää itsessäni tulevana terveysalan ammattilaisena?

Haluaisin kehittää itsessäni vielä lisää keskustelun taitoja. Tällä tarkoitan sitä, että oppisin enemmän kysymään oikeanlaisia kysymyksiä mitä auttaisivat ratkaisemaan ongelmia ja edistämään jotain asiaa eteenpäin. Minusta se on kuitenkin aika tärkeä asia, koska se on yleensä aina lähtökohtana siihen, kun aletaan miettimään mistä esimerkiksi vaikka kipu johtuu. Haluaisin myös olla vielä enemmän helposti lähestyttävä ihminen, koska tunnen että jotkut ihmiset eivät uskalla tulla puhumaan minulle. Tottakai omiin persoonallisiin asioihin ei kauheasti voi vaikuttaa, mutta silti haluaisin tuoda esille sitä, etten ole ihmisenä sen erilaisempi kuin kukaan muukaan. Olisi kans hienoa jos tämän opiskelun aikana pääsisin minun ujoudesta eroon, koska joissakin tilanteissa tämä vähän haittaa minua, kun en aina uskalla lähteä kaikkeen mukaan vaikka haluaisin. Ujous on aina ollut minulle vähän heikko kohta ja sen takia olen joistakin asioista saattanut jäädä pois elämäni aikana. Minulle kuitenkin koko elämä on yhtä oppimista ja tunteita oppii käsittelemään mitä enemmän joutuu pois omalta mukavuus alueelta.

Kuka Minä Olen?

Morjensta!

Kuka minä olen?

No minun nimeni on Eemil Sieppi ja olen syksyllä 2017 aloittanut opinnot Lapin Ammattikorkeakoulussa. Lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi, koska se oli niin pitkään tuntunut kiinnostavan minua ja tuntu, että se voisi olla se mitä haluaisin tehdä.

Tosiaan minullahan on aikaisempana koulutuksena rakennusalan perustutkinto ammattikoulusta ja valmistuin ammattiin jouluna 2015. Rakennus hommat tulivat aika äkkiä tutuksi koulutuksen aikana ja työskentelin sitten hetken niiden hommien parissa. Jouluna 2016 lähdin sitten leville töihin kiinteistönhoitajaksi ja tulihan siellä vietettyä sitten 8 kuukautta. Kuitenkin jossain vaiheessa tuli se tunne, että nyt haen sinne kouluun. Mulle olikin sitten aika selvää, että haen opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja tässä sitä nyt ollaan opiskelemassa. Vaikka suuri harppaus täysin erilaiselta alalta tänne sairaanhoitoalalle olikin iso niin silti se tuntui oikealta.

Kielitaito on ollu mulle jotenkin aina todella tärkeää ja vähän kyllä jäänyt harmittamaan, ettei se niin paljon silloin kiinnostanut, kun siihen oli mahdollisuus. Englanti on kuitenkin semmoinen kieli mitä ymmärrän ja pystyn itsekin puhumaan. Kiinteistöhoidossa sitä tulikin paljoa puhuttua englantia, koska suurin osa asiakkaista puhui vain englantia. Ruotsia haluaisin osata enemmän puhua, mutta sitä on tullut niin vähän opiskeltua ettei se ole jäänyt muistiin.

No millainen olen sitten ihmisenä koulun ulkopuolella?

Mulla on aika paljon kokemusta erilaisista urheilulajeista ja niitähän tuli harrastettua paljon peruskoulun aikana. Nykyään kuitenkin, kun on kasvanut ulkoisesti sekä sisäisesti on alkanut nämä isoimmat harrastukset jäämään taakse. Kuitenkin mulle liikunta on tärkeää, koska se pitää kehon ja mielen terveenä. Siinä vaiheessa kun yksilölajit ja joukkuelajit jäivät taakse tuntui oikealta, että aloitan kuntosalilla käymisen. Nykyään kunto sali kuuluu minun elämään isona osana ja tuleehan siellä käytyä sitten useamman kerran viikossa. Toisena harrastuksena minulta löytyy musiikin tekeminen. Kirjoitan paljon musiikkia ja niitä on hauska tehdä, koska niihin voi sisällyttää tarinoita. Aina yhden valmiin kappaleen valmiiksi saaminen on iso prosessi ja varsinkin kun yksin niitä tekee. Viimeisen 2-vuoden aikana siitä on tullut minulle tärkeää ja teen sitä paljon. Yritän aina silloin tällöin saada jotain muidenkin ihmisten kuultavaksi, mutta koska aika on rajallista nii se ei aina ole mahdollista.

Ihmisenä olen hyvin pitkälti rauhallinen ja minulle hyvin tuttu ominaispiirre on se, että hymyilen todella paljon. Minulla on myös aina mukana positiivinen asenne ja olen hyvin helposti lähestyttävä ihminen. Tulen helposti toimeen ihmisten kanssa, enkä tuomitse ihmisiä uskonnon tai ihonvärin perusteella. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin ja rakentaa uusia ihmissuhteita. Tottakai löytyy myös huonojakin päiviä ja silloin olen hyvin hiljainen ja sulkeutunut ihminen. Minusta on tärkeää itselleni, että pidän yllä hyvää ja positiivista asennetta joka päivä.

Tässä olis tämmöinen esittely minusta ja siitä millainen olen.