Ajatuksia sairaanhoitajan ammatista

Mietin pitkään hakua sairaanhoitajan koulutukseen. Jotenkin oma työura alkoi olla siinä pisteessä, että jos haluan jotain muutosta niin se muutos pitäisi tehdä nyt. Työ lasten parissa on antoisaa ja minulla olikin toinen vaihtoehto sosionomi, mutta se ei jotenkin  tunnu kuitenkaan omalta. Sairaanhoitaja taas,no se tuntuu ehkä minulle sopivammalta.Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi 🙂

Mitä sairaanhoitajan työ sitten on? Sehän on todella monipuolista, riippuen siitä,minne hakeudut töihin.Vuodeosastolle?Ei, se ei ehkä ole minun paikkani tai ainaskin vielä tuntuu siltä.Ehkä käytännön harjoittelu sitten muuttaa käsitystä.Akuuttiosasto/kirurginen?En tiedä,ennenkuin siellä käy harjoittelun.Tosin sitten pitäisi jo muuttaa paikkakuntaa ja siihen täytynee kysyä miehenkin mielipidettä….Vanhukset ja kotihoito/laitoshoito?Kenties,mutta olisko se sitten koneella istumista ja asiakkaita näkisi harvakseltaan.Päivystyspoli?Olisi aika mielenkiintoinen,vaihtuvat asiakkaat ja homman pitää toimia. Paljon on mahdollisuuksia.Mutta ihan rauhassa aion opiskella,katsella ja kuunnella itseäni,mikä olisi sitten se, mikä minua sairaanhoitajan työssä eniten miellyttää.Jos joskus ylipäätänsä valmistun…

Tällä hetkellä minua kiehtoo haavanhoito ja ”akuutit jutut”.En sen tarkkemmin osaa vielä kuvata,mikä kaikki kiehtoo,mutta eiköhän se tässä selviä.Nyt kun opiskelua on kestänyt kaksi kuukautta työnohessa,olen edelleen ihan pihalla kuin lumiukko!Asiaa tulee koko ajan ja moodlen käyttö on sanoisinko todella haastavaa.Samoin soleopsit,ehopsit ja mitäihmettä näitä kaikkia onkaan….MUTTA eipä vielä lannistuta.Palataanpa asiaan parin kuukauden päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *