Messukevät

Mitä erämessukevät minulle opetti?

Kevät eteni tänä vuonna kuin siivillä, välillä jopa liian nopeaa. Muistan kun saimme tehtävänannon erämessuihin liittyen kuukausia sitten ja nyt messut ovat jo ohi ja muutaman päivän päästä on kesäkuu!

Kun mietin mitä opin kevään aikana, tulee mieleen paljon asioita. Pääsimme niin kulissien taakse kuin vain tapahtumassa voi päästä ja se opetti paljon! Tiedot ja taidot mitä tältä keväältä olemme saaneet ovat korvaamattomia, eikä niitä olisi voinut oppia ilman Erämessuja tai tapahtumajohtamisen opintojaksoja.

(Kuva: Jenni Pyhjärvi)

Kaikista eniten erämessukevät opetti minulle ryhmätyöskentelytaitoja, taustatyöskentelyn tärkeyttä sekä sosiaalisen median vaikutusta.

Kun koko kevään ahersimme yhdessä tiiviisti yhteisen hyvän päämäärän vuoksi, huomasin ryhmätyöskentelytaitojen tärkeyden. Kevään aikana varmasti jokainen tässä projektissa mukana ollut on tuntenut turhautumista ja stressiä. Meillä oli onneksi kasassa niin huikea työporukka joka jaksoi tsempata muita kohtalontovereita ja näin pääsimmekin mahtaviin tavotteisiin messujen aikana. On tärkeä osata kommunikoida oikealla tavalla vaikka asiat eivät menisi kuten itse haluaa. Tiimityöskentely voi olla haastavaa, mutta meillä se pelasi oikein mallikkaasti. Toisia autettiin ja tsempattiin mikä on tärkeää tälläisten projektien parissa työskentelyssä!

(Kuva: Jenni Pyhäjärvi)

Teimme pitkin kevättä laajaa ja monipuolista tutkiskelua erämessuista ja ylipäätänsä tapahtumista. Teorian avulla saimme kattavaa tietoa miten tapahtuma tulisi järjestää, mitä tulee ottaa huomioon jne. Teoria oli opintojaksoilla haastavaa, mutta kuitenkin erittäin mielenkiintoista ja tärkeää! Taustatyöskentely, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ja miten ylipäätänsä vaaditaan onnistuneeseen tapahtumaan olivat asioita, jotka muistan vielä pitkään ja toivottavasti pääsen tulevaisuudessa uudestaan ottamaan käyttöön tapahtumien suunnittelussa.

Pitkin kevättä huomasin tarkemmin oman sosiaalisen median käyttäytymiseni sekä kuinka tärkeää se on nykypäivänä. Kehityin mielestäni huimasti kevään myötä. Aktivoiduin Facebookissa sekä täällä blogin puolella paremmin. Huomasin kuinka laajan yleisön yksikin kuvasta tykkääminen saa aikaan ja kuinka se saa ihmiset heräämään/kiinnostumaan kuvan aiheesta. Jatkossa aionkin kehittyä vielä enemmän sosiaalisessa mediassa ja sen sisällön tuotannossa! Kiinnostuin aiheesta ihan uudella tavalla.

Kaiken kaikkiaan Erämessukevät oli positiivinen kokemus. Vaikka välillä tehtävää oli hirveästi ja tuntui ettei niitä osaa tehdä, näin jälkeenpäin ajateltuna selvisimme mielestäni hyvin! Messut olivat onnistuneet ja saimme paljon positiivista ja rakentavaa palautetta. Meille annettiin hyvät ja kattavat eväät tulevaisuutta ajatellen. Olemme nyt tapahtumaosaajia!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *