Bloggaaminen on helposti yksi parhaista keinoista markkinoida yritystä persoonallisella tavalla ja olla yhteydessä asiakkaiden kanssa, sekä tuoda heille esiin oman yrityksesi ääni ja persoona, varsinkin jos kyseessä on uusi aloittava yritys. Siten yrityksesi ei ole enää kasvoton yritys muiden joukossa, ja siten se on paljon helpommin lähestyttävissä. Yritys voi bloginsa avulla esimerkiksi auttaa asiakkaitaan ja luoda liidejä. Blogissa voi hyvin kertoa esimerkiksi omista tuotteista, tai jakaa käyttöohjeita tuotteille.
Suurin osa yrityksistä tähtää bloggaamalla oman ammattilaisimagonsa vahvistamiseen ja herättelee oman kohderyhmänsä kiinnostusta, joka auttaa tukemaan yrityksen kasvua ja blogi mahdollistaa myös yrityksen asiantuntijuuden markkinoimisen. . Yritykset, jotka kirjoittavat blogia, saavat 55% enemmän kävijöitä sivuilleenkuin yritykset, jotka eivät kirjoita blogia, kertoo Hakukonemestarit.fi-sivusto.
Blogi on jokaisen helposti perustettavissa ja yleensä myös ilmainen. Bloggaus mahdollistaa kenen tahansa “äänen” saamisen kuuluville tasapuolisesti. Blogi tavoittaa seuraajat siellä, missä he viettävät päivittäin eniten aikaansa: verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Kuitenkin, ennen yrityksen blogin perustamista, on sille hyvä asettaa selkeitä tavoitteita ja miettiä valmiiksi kohderyhmät, joita sen avulla tavoitellaan. Muuten kokonaisuudesta voi helposti tulla sekava erilaisen informaation tulva, joka ei edesauta mitään mihinkään suuntaan.
Blogin omia keskeisiä tavoitteita voivat olla esimerkiksi: Brändin tunnettuuden lisääminen, nettisivuliikenteen lisääminen, luottamuksen lisäämien tai asiantuntijaimagon vahvistaminen. Blogilla voi olla yhtä aikaa myös monia tavoitteita – pääasia on, että tavoitteet ovat kaikille selvät. Myös asiakaspersoonien avulla on helppo muotoilla blogin sisältöjä, kun tietää mistä kohdeyleisö on todellisuudessa kiinnostunut. Asiakkailta ja potentiaalisilta asiakkailta saa arvokasta tietoa siitä, mitä aiheita blogissa kannattaa käsitellä, ja sitä tietoa kannattaa hyödyntää. Aihepiirien tulee kuitenkin pysyä yrityksen toiminnan, blogin tarkoituksen ja lukijoita hyödyttävien sisältöjen puitteissa.
Vinkki! Kun blogin lisää yrtiyksen varsinaisten verkkosivujen oheen, tuo se ajankohtaisuutta ja raikkautta sivuston informatiivisenpaan sisältöön.