Esittely

Olen Anri Ronkainen, 46- vuotias nainen Rovaniemeltä. Kotoisin olen Nunnasesta, se on pieni kylä Enontekiöllä. Harrastukseni on luonnossa liikkuminen, metsästys, kalastus, sienestys ja marjastus, sekä käsityöt ja hiihtäminen, mutta ne harrastukset ovat jääneet vähemmälle muutettuani Rovaniemelle kerrostaloon asumaan. Nykyisin vapaa- aikani kuluu 3- vuotiaan lapsen lapseni Väinön kanssa ja opiskellessa.
 

Työ

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_20200218_101657-edited-2.jpgTyöskentelen Erityisammattioppilaitos Luovilla kiinteistö- ja puhtausalan, puhtauspuolen ryhmän ohjaajana. Olen työskennellyt nykyisessä työpaikassani noin 3 vuotta. Pidän työstäni paljon, mutta tavoitteenani on opiskella ammatilliseksi opettajaksi. Ammatilliseen opettajakoulutukseen tarvitaan korkeakoulututkinto ja restonomi on puhtausalan ammattikorkeakoulututkinto, vaikkakin restonomin tutkinto on hyvin matkailupainotteinen. Minulla on siivousteknikon erikoisammattitutkinto, joten puhtausalan osaamista löytyy.

Lattian peruspesua

Opiskelu

Opiskelen työni ohella restonomiksi Lapin ammattikorkeakoulussa. Opiskeluni tapahtuu monimuoto-opiskeluna, joten opiskelu on itsenäistä opiskelua. Ensimmäisen opiskeluvuoden toteutin opiskeluni avoimessa korkeakoulussa ja tavoitteenani on suorittaa opinnot mahdollisimman nopeasti. Ensimmäisenä opiskeluvuotenani opintoni edistyivät hyvin, kun työskenneltiin paljon etänä. Nyt on palattu lähiopiskeluun työpaikallani ja työpäivät tahtovat venyä 9-10 tuntisiksi. Illat on mennyt lapsen lapseni kanssa, kun hänen äitinsä on ollut iltaisin töissä. Nyt on haasteita löytää aikaa ja voimavaroja opiskeluun. Olen tarvinnut käyttää vähän kieliä ja niiden opiskelusta on mennyt aikaa, joten ne tuovat lisä haastetta opiskelussa. Osallistuminen livetunneille ei onnistu, joten kaikki tunnit kuunnellaan tallenteina. Opiskeluun liittyviä kysymyksiä on vaikea esittää ja siksi aikaa vie myös vastausten hakeminen, kun niitä voisi kysyä livetunneilla.

Odotukset

Odotukset opintojaksolta on oppia hallitsemaan paremmin digimaailmaa ja siihen liittyvää markkinointia. Viimeisen 2 vuoden aikana on pitänyt oppia erilaisia ohjelmia ja sovelluksia etäopetukseen liittyen. Opiskelussa käytetään teamsia lukuun ottamatta erilaisia sovelluksia ja ohjelmia, kuin meillä on ollut käytössä opetuksessa, joten opittavaa riittää. WordPress on mielenkiintoinen sovellus, mutta sen käyttöönotto on tuottanut paljon haasteita. En ole aikaisemmin kirjoittanut blogeja, joten tämä on haaste itsessäänkin, mutta tahto ja halu oppimiseen on kova.

Anri General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *