Artikkelissa käsiteltiin tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia trendejä, jotka ovat asiantuntijoiden mukaan esillä nyt (2022) ja tulevaisuudessa. Artikkelissa puhutaan trendien eri muodoista, ja miten korona tulee vaikuttamaan niihin. Artikkelissa esitellään 11 eri trendiä, ja tiedot kerätty “State of the Event Industry 2021 report”. Raportti pohjautuu analyysien ja tärkeiden keskusteluiden pohjalle.
Artikklein aloitus aiheena oli jatkuva epävarmuus. Tämä oli muutaman vuoden ajan meidän kaikkien keskuudessa koronan takia. Jatkuva pelko siitä kuinka kauan korona tulee kestämään, tuleeko sille loppua, auttavatko rokotteet, miten talous kärsii ja selviämmekö tästä?
Korona vaihtoi olomuotoaan eri virus tyypeissä, ja onneksi alkoi muuttua lievemmäksi “tavalliseksi” flunssaksi. Koronasta ehdottomasti kärsi eniten ravintola- ja matkailuala sekä yrittäjät. Kuitenkin rajoitusten hellittäessä oli ihana nähdä silti matkailijoita Lapissa heti kun se oli mahdollista. He olivat valmiita maksamaan monia tuhansia euroja matkasta Lappiin, sekä siihen päälle satoja euroja lisää pelkästään siitä että saivat tikun nokkaan, että pääsevät lentämään.
Koronan seurauksesta tapahtumatrendit saivat uutta ilmettä. Kun ei saanut kokoontua yhdessä paikanpäälle, alettiin järjestämään etä- ja hybriditapahtumia. Esimerkiksi Ylex ohjelman Naurumaratoni järjestettiin täysin etänä, ja kuvattiin nettiin ja näin pystyttiin yhä keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen. Etätapahtumien tekeminen on vaatinut erilaista luovuutta tapahtuma-alalla.
Myöskin työelämässä etäpalaverit ovat yleistyneet paljon, ja ovat hyviä sillä palaverit voidaan tallentaa ja katsoa myöhemmin uudelleen. Näin esimerkiksi ne ketkä eivät päässeet juuri silloin osallistumaan, pysyvät tiedonkulussa mukana.
Etätapahtumat ovat siinä mielessä helpompia, sillä niiden järjestäminen on helpompaa sekä osallistuminen on helpompaa ja halvempaa. Hybriditapahtumien tavoitteena on enemmän yhdistää kahta eri yleisöä, kuin palvella heitä erikseen. Hybriditapahtumien etuna on, että pystyy valitsemaan viime hetkellä osallistuuko tapahtumaan paikan päällä vai etänä. Huolimatta siitä minkä he valitsevat, heillä on positiivinen kokemus, ja vapaus valita taas eri tavalla ensi kerralla.
Esimerkiksi monet liikunta- ja elämäntapa valmentajat ovat järjestäneet tapahtumia hybridimuodossa, ja tämä on ollut positiivista. Näin osallistujia on saatu entistä enemmän osallistumaan liikkumaan ja kokemaan yhteisöllisyyden tunnetta, vaikka ei pystyisi matkustamaan esim. pääkaupunki seudulle, jossa monet tällaiset tapahtumat yleensä järjestetään.
Vaikka korona aiheutti paljon epävarmuutta ihmisten elämässä sekä aiheutti ikävää tuhoa taloudessa on tästä jo selvitty. Korona opetti meitä ajattelemaan ja selviytymään. Näin harjoitettiin omaa luovuutta ja monia käytäntöntöjä on jäänyt tähänkin päivään. Hybriditapahtumat ehdottomasti jatkoon!