Koulutusseminaarin puhujaesittelyt

 

Kalle Nieminen      

Kuva: Miikka Pirinen

Kalle työskentelee Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa Sitrassa avoimien innovaatiokilpailun ja kokeilukulttuurin kehittämisen parissa. Hän on ollut mukana toteuttamassa kymmeniä kokeiluja Sitran ja sen kumppaneiden projekteissa. Nieminen uskoo kokeilukulttuurin olevan tärkeä askel suomalaiselle yhteiskunnalle.

Lisätietoa Kallesta

Torsti Hyyryläinen   

Torsti on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusjohtaja ja instituutin varajohtaja, osaamisalueina alue- ja paikalliskehitys, kehittäminen ja maaseutupolitiikka. Hänellä on käytännön kokemusta yliopistojen välisen monitieteisen opetusverkoston johtamisesta ja verkostoista aluekehittämisessä. Hyyryläinen on tutkinut yhteis­kunnan alueellista muutosta maaseudun näkökulmasta sekä analysoinut paikallista kehittämistä mm. kunnissa.

Lisätietoa Torstista

Teemu Arina        

Teemu on kansainvälisesti tunnettu digitalisaatioon erikoistunut asiantuntija, teknologia-alan sarjayrittäjä sekä tulevaisuusteemoihin keskittynyt puhuja. Arina on erikoistunut erityisesti oppimisen, työn, johtamisen, asumisen, terveyden ja hyvinvoinnin tulevaisuuden avainkysymyksiin. Vuonna 2015 hän sai Euroopan parlamentin, Saksan opetus-ja tutkimusministeriön sekä Unescon suojeleman Leonardo Award -tiedepalkinnon teema-alueella ”Humanity in Digitization”. Vuonna 2016 hänet valittiin Top 100 IT-alan vaikuttajaksi tietotekniikan ammattilaislehti Tivin toimesta. Vuonna 2017 Speakersforum valitsi hänet vuoden puhujaksi. Hän on julkaissut kollegoidensa kanssa kaksi optimaalista suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia käsittelevää kirjaa: Biohakkerin käsikirja (2016) ja Biohakkerin stressikirja (2018).

Lisätietoa Teemusta

Juha Rutanen

Green Care Finland ry:n sihteeri avaa tilaisuuden ja kertoo koulutuksen merkityksestä Green Care-toiminnan kehitykselle. Juhalla on pitkä kokemus Green Care -toiminnan kehittämisestä erityisesti järjestötoiminnan näkökulmasta ja hän toimii myös päivän puheenjohtajana.

Green Care -koulutuksen pilotointiin osallistuneet opiskelijat

  • Mervi Angeria, Lapin ammattikorkeakoulun lehtori kertoo Green Caren hyödyntämisestä opetustyössä
  • Anna Kärkkäinen, Yrjö ja Hanna-kotien palvelukotityöntekijä kertoo luovemman vanhustenhoitotyön kehittämisestä

Green Care -koulutushankkeen tiimi

Hankkeen toteuttajatiimin edustajat esittelevät hankkeen tuloksia kuten Green Care -pedagogiikkaa, koulutusmallin, koulutusverkoston ja Green Care -perusopintokokonaisuuden

  • Sanna Vinblad, Lapin AMK
  • Asta Suomi, JAMK
  • Kalle Santala, LApin AMK
  • Reeta Sipola, Lapin AMK
  • Heidi Kihlström-Lehtonen, JAMK
  • Ritva Mynttinen, Helsinkgin yliopisto Ruralia-instituutti
  • Laila Matikainen, SeAMK