Muut palvelut

 

Koirahieronta sopii lähes kaikille koirille iästä, rodusta tai aktiivisuustasosta riippumatta. Hieronnan avulla lisätään koiran hyvinvointia sen koko elinkaaren ajan. Hieronta sopii myös aroille koirille. Koira oppii rentoutumaan hierontakäsittelyssä, ja sen luottamus ihmisen kosketukseen kasvaa positiivisten kokemusten vahvistuessa.
Koirahieronnalla voidaan nopeuttaa trauman tai leikkauksen jälkeistä koiran kuntoutumista, auttaa urheilukoiraa parempiin suorituksiin ilman vammoja, tai helliä ja tuoda hyvää oloa kotikoiralle.

 

Juoksumattoharjoittelu ja vesijuoksumattoharjoittelu on tehokas lisä koiran kunto-ohjelmaan. Sillä saadaan tavanomaiseen harjoitteluun virkistävää vaihtelua. Jos omistaja syystä tai toisesta ei itse pääse koiran kanssa liikkumaan tarpeeksi, auttaa matto koiran liikuttamisessa.

Myös loskaiset tai liukkaat kelit sekä kovat pakkaset saattavat estää koiran liikkumisen ulkona. Tällöin juoksumatto tarjoaa hyvän vaihtoehtoliikunnan.

Juoksumatto liikkuvana alustana vaatii koiralta tasapainoa ja koordinaatiota enemmän kuin tavallinen kiinteä pohja. Harjoittelu onkin koiralle rasittavampaa kuin tavallinen liikunta.

Vaikka koirat oppivat nopeasti harjoittelun, on se syytä aloittaa rauhallisesti harjoituksen kestoa ja juoksunopeutta hitaasti nostaen. Maksimiaika juoksumatolla on 30 minuuttia.

 

Koirauimalassa voi uittaa koiraa sisätiloissa, puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä vuodenajasta riippumatta. Uimaan ovat tervetulleita kaikki koirat; ikään, rotuun, kokoon tai käyttötarkoitukseen katsomatta. Uimalassa voi myös kuntouttaa koiraa.

Uiminen tuo koiralle mukavaa vaihtelua liikkumiseen. Uiminen sopii lähes kaikille koirille; pennuille, iäkkäille, nivelongelmaisille, ylipainoisille, metsästyskoirille, kotikoirille, harrastuskoirille jne. Uiminen vahvistaa koiran lihaksistoa niveliä rasittamatta, koirien syvät tukilihakset tekevät tehokkaammin töitä kuin kuivalla maalla.
Uima-allas on kooltaan 8 metriä pitkä, 4,7 metriä leveä ja syvyys on n. 120 cm. Veden puhdistus tapahtuu hiekkasuodattimen ja UV-C laitteiden kautta, joiden avulla kloorimäärä saadaan pidettyä alhaisena. Vesi lämmitetään 22 – 26 asteiseksi, joka on koirien uittamiseen sopiva lämpötila. 
Koirille on rakennettu altaaseen menevä loiva, liukumaton ramppi.

Uintiaika on 30 minuuttia, jonka aikana pidetään pieniä taukoja koiran jaksamisen mukaan. Uinti on tehokasta liikuntaa; 30 minuuttia uintia vastaa useamman tunnin lenkkiä. Pennuille ja kuntoutukseen tuleville uimareille on varattavissa 15 minuutin aikoja. Kuntoutukseen tulijalla olisi hyvä olla lääkärin ohjeistus mukana.