TJ 0!

Heippa! Täällä Rovaniemelläkin on jo lumet pikkuhiljaa sulaneet ja aurinko alkaa lämmittää mieltä ja kehoa. Valitettavasti vielä on aika kylmä vaikka toukokuun loppua mennään ja kesäkuu on jo ihan nurkan takana. Helsingissä vierailtuani siellä oli jo aivan kesä, puut kukkivat ja nurmikko vihersi. Tällaisissa asioissa huomaa kuinka pitkä maa Suomi on.

 

 

 

 

 

Viime viikko oli pitkästä aikaa mukavan hektinen kun Pohjois-Suomen Erämessut pärähtivät käyntiin. Messuilla vieraili 46 200 ihmistä eli oli kyllä melkoinen viikonloppu. Kokemus oli huippu ja oli hienoa saada olla mukana järjestämässä niitä. Matka on ollut pitkä ja tapahtumarikas. Käytiin Martin pilkeissä sekä pojat reippaana pyöräilivät Rovaniemeltä Ouluun meidän Superpäivään, joka järjestettiin Rotuaarilla Oulussa. Superpäivä oli hauska, ihmisiä kävi paljon ja menihän meillä sellaiset 400 makkaraakin parempiin suihin. Toripolliisikin sai uuden ilmeen, kun käytiin laittamassa oranssia vaatetusta.

@ Jenni Pyhäjärvi. Pohjois-Suomen Erämessut 2017

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailin Pohjois-Suomen Erämessuilla ja olen kyllä missannut hyvän tapahtuman. Vaikka olin töissä ja en kerennyt kunnolla tutustua kaikkiin näytteilleasettajiin, niin silti messuista jäi tosi hyvä fiilis. Niillä täytyy ehdottomasti käydä uudestaan ja ihan ajan kanssa. Keskiviikkona aloitettiin auttamalla näytteilleasettajia laittamaan oman alueensa kuntoon. Kiitosta saatiin siitä, että tällainen palvelu oli käytettävissä ja kyllähän siitä on varmasti apua heille.

@ Jenni Pyhäjärvi. Pohjois-Suomen Erämessut 2017

Itse työskentelin infossa kaikki neljä päivää ja tykkäsin siitä hommasta kovasti. Sehän on minulle melko tuttua hommaa viime talven töistä ja harjoittelusta. Kesällä sama homma jatkuu, joten oli hyvä ottaa vähän vauhtia kesätöihin erämessuilla.

Olotila on huojentunut, mutta samalla haikea. Koko talvi ollaan eletty messufiiliksissä ja pantu itsemme likoon kyseisen tapahtuman vuoksi. Ehdottomasti hyvä kokemus ja tulen muistelemaan lämmöllä. Kiitos luokkakavereille, opettajille ja toimeksiantajille, on ollut hyvä matka. Hyvää kesää!

Kallunki, Salla

Some-lähettiläs Henna

Kiikeli, Oulu

Heippa! Pohjois-Suomen Erämessut lähenee hyvää vauhtia ja ihan hullua että nyt on jo huhtikuu. Pitää henkisesti alkaa valmistautumaan heinänuhaan sekä yöttömiin öihin. Ja tietenkin vähän alkaa jo jännittää toukokuun loppua kun painetaan duunia erämessuilla.

Kun tapahtumaa järjestetään, on tärkeää saada sille näkyvyyttä. Yksi tärkeimmistä keinoista on sosiaalinen media. Facebook, Instagram yms. ovat ilmaisia ja niiden avulla saavutetaan laaja joukko ihmisiä. Pohjois-Suomen Erämessuilla on Facebook- sekä Instagram-tilit, joissa tapahtumaa markkinoidaan ja yritetään saada messuja ihmisten tietoisuuteen. Facebookiin laitetaan päivityksiä, kuvia ja videoita, joita sitten tykkäillään ja jaetaan, että tieto messuista leviää monelle ihmisille. Facebookissa voi kätevästi tehdä myös livelähetyksiä, sen avulla porukka voi päästä livenä kattomaan tapahtumaa ja mitä siellä tehdään. Tätä käytettiin muun muassa Martin Pilkki-tapahtumassa ja henkilökohtaisesti pidän tätä toimivana ja hauskana ideana. Itsekin pääsin mukaan pilkkeihin ja täytyy kyllä sanoa, että oli erittäin mukava tapahtuma.

Kuusisaari, Oulu

Itse olen tykkäillyt Facebookissa sekä Instagramissa Pohjois-Suomen Erämessujen päivityksistä ja kuvista, niiden kanssa on tehty erittäin hyvää työtä. Olen jakanut tapahtuman kavereilleni Facebookissa, pidän peukkuja pystyssä että mahdollisimman moni uskaltautuu osallistumaan näihin messuihin. Jokainen meistä on myös kirjotellut tällaista blogia jossa kerrotaan omista fiiliksistä erämessuihin ja niiden mukana oloon liittyen.

Vaikuttaa kovasti siltä, että messuista tulee mahtavat ja mielenkiintoiset! Nyt meidän täytyy kovasti vielä mainostaa, saada porukka innostumaan ja lähtemään mukaan #matkallamessuille-tiimiin.

Kallunki, Salla

Ummikkona erämessuilla

Kun meille kerrottiin ensimmäisellä tunnilla, että tulemme auttamaan Pohjois-Suomen Erämessujen järjestämisessä, olin jännittynyt. Kyseessä on sen verran iso tapahtuma, että Toukokuussa tulee olemaan hektiset neljä päivää. Ei muuten edes haittaa, työn tekeminen tällaisissa tapahtumissa on hektistä, mutta samalla antoisaa. Viime vuoden Qstockissa olin kahtena päivänä 13 tuntia myymässä kahvia festivaalikansalle ja kokemus oli mainio. Kaupunki heräsi henkiin ja ihmiset lähti liikenteeseen ja töitä sai todellakin tehdä. Odotan siis innolla, millaista erämessuilla tulee olemaan. Valitettavasti itse en ole koskaan kyseisillä messuilla vieraillut, joten aika ummikkona mennään toteuttamaan tätä tapahtumaa.

Olen lapsesta asti vanhempien kanssa kulkenut metsässä, kalastellut, moottorikelkkaillut sekä retkeillyt, joten kyllä tällaisessa kaupunkilaiskakarassa piilee myös pienimuotoinen eräihminen. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa nauttia hiljaisuudesta ja viikonlopuista sähköttömässä mökissä. Jos aikataulut sekä työt antavat periksi, käymme poikakaverini kanssa usein laavuilla paistelemassa makkaraa ja jahtaamassa revontulia. Koen sen rentouttavana arjen keskellä. Uskon, että monella muulla kanssakulkijalla on samanlaiset fiilikset.

On hienoa, että tällaisia messuja tehdään, sieltä saa niin paljon erilaisia vinkkejä sekä varusteita luonnossa viihtyville. Sehän on selvää, että kun luontoon lähtee, täytyy varusteiden olla sen mukaiset että siellä pärjää. Tällaiset messut ovat erittäin hyödyllisiä sekä vanhoille konkareille että luonnossa kulkemisen vasta löytäneille. Kun saman mielenkiinnon omaavat ihmiset, tapahtuman järjestäjät sekä näytteilleasettajat laitetaan saman katon alle, ei voi olla muuta kuin huippu hyvä tapahtuma!

Ei muuta kun kohti messuja sitten ->