Ummikkona erämessuilla

Kun meille kerrottiin ensimmäisellä tunnilla, että tulemme auttamaan Pohjois-Suomen Erämessujen järjestämisessä, olin jännittynyt. Kyseessä on sen verran iso tapahtuma, että Toukokuussa tulee olemaan hektiset neljä päivää. Ei muuten edes haittaa, työn tekeminen tällaisissa tapahtumissa on hektistä, mutta samalla antoisaa. Viime vuoden Qstockissa olin kahtena päivänä 13 tuntia myymässä kahvia festivaalikansalle ja kokemus oli mainio. Kaupunki heräsi henkiin ja ihmiset lähti liikenteeseen ja töitä sai todellakin tehdä. Odotan siis innolla, millaista erämessuilla tulee olemaan. Valitettavasti itse en ole koskaan kyseisillä messuilla vieraillut, joten aika ummikkona mennään toteuttamaan tätä tapahtumaa.

Olen lapsesta asti vanhempien kanssa kulkenut metsässä, kalastellut, moottorikelkkaillut sekä retkeillyt, joten kyllä tällaisessa kaupunkilaiskakarassa piilee myös pienimuotoinen eräihminen. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa nauttia hiljaisuudesta ja viikonlopuista sähköttömässä mökissä. Jos aikataulut sekä työt antavat periksi, käymme poikakaverini kanssa usein laavuilla paistelemassa makkaraa ja jahtaamassa revontulia. Koen sen rentouttavana arjen keskellä. Uskon, että monella muulla kanssakulkijalla on samanlaiset fiilikset.

On hienoa, että tällaisia messuja tehdään, sieltä saa niin paljon erilaisia vinkkejä sekä varusteita luonnossa viihtyville. Sehän on selvää, että kun luontoon lähtee, täytyy varusteiden olla sen mukaiset että siellä pärjää. Tällaiset messut ovat erittäin hyödyllisiä sekä vanhoille konkareille että luonnossa kulkemisen vasta löytäneille. Kun saman mielenkiinnon omaavat ihmiset, tapahtuman järjestäjät sekä näytteilleasettajat laitetaan saman katon alle, ei voi olla muuta kuin huippu hyvä tapahtuma!

Ei muuta kun kohti messuja sitten ->