ReimaGo

Reima on kehitellyt yhdessä Suunnon kanssa aktiivisuusmittarin, joka mittaa lasten liikkumista. Samalla Reima on julkaissut ReimaGo-mobiilisovelluksen, josta lapset voivat tehdä tarinan mukaisia tehtäviä ja samalla kerätä pisteitä soveluksessa. Näiden tuotteiden lisäksi Reima on samalla lanseerannut ReimaGo vaatteita, mutta niitä en käsittele tarkemmin tässä artikkelissa.

Aktiivisuusmittari ei laske kaloreita tai askelia, vaan lapsen liikkumista ja liikkumisen tehokkuutta. Laitetta kehoitetaan pitämään lapsessa kiinni seurantajakson ajan, oli kyse harrastamisesta tai koulusta. Sensorin hinta on 39,95€.

ReimaGo-mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi appstoresta tai play-kaupasta. Sovellukseen on ollut uusi päivitys, jossa taustana on laskettelurinne. Sovellus on ilmainen ja toimii android ja ios käyttöjärjestelmissä.

Reima on mielestäni lähtenyt jäljittelemään suuren suosion nostattaman PokemonGo perässä omaa liikuntasovellusta. Ajatuksena on hyvä, että lasten liikuntamääriä mitataan ja lapsia pyritään aktivoimaan liikkumiseen. Itselle tuotteesta jää kuitenkin vaikutelma, että on pyritty tuomaan PokemonGo:n siivittämänä oma tuote ja nimi jo jäljentelee Pokemon-peliä.

Sensori ei ole perinteisiin aktiivisuusmittareihin nähden kallis, mutta muihin liikuntasovelluksiin nähden arvokas. PokemonGo rahasti sovelluksen sisällä, mutta itse peliä pystyi pelaaman ilman kustannuksia. Mielestäni pelistä olisi voinut tehdä vielä mielenkiintoisemmankin lapselle, esimerkiksi jos sovelluksessa voisi edetä jos osaa tietyn taidon. Itse pelin käyttöliittymä ei ole myöskään mielestäni tarpeeksi inspiroiva lapselle pitkällä aikavälillä. Sovelluksen päiivittäminen on kuitenkin hyvä mahdollisuus saada tuotetta kehitettyä parempaan suuntaan. Lisäksi tuotteesta puuttuu PokemonGo mahdollistava sosiaalinen puoli, että pelaaja tapaa muita pelaajia ja sitä voi pelata myös yhdessä.

Lapset tulisi saada nykyistä enemmän liikkeelle ja tekniikan käyttö siinä on hieman kaksijakoinen, koska lapset viettävät tutkimusten mukaan paljon aikaa laitteiden parissa ja tätä aikaa pitäisi vähentää. Kuitenkin lasta liikuttavissa peleissä on paljon hyvää, koska niistä lapset nykypäivänä kiinnostuvat ja niiden avulla liikuntaa saadaan ujutettua lapsen päivään huomaamatta ja lasta miellyttävällä tavalla. Pelien vaikutustakin on tutkittu ja sieltä nousee positiivisia asioita esille, kuten tarkkaavaisuuden parantuminen jne.

Oheisella videolla on, miltä ReimaGo peli näyttää:

 

Lähteet:

https://www.reima.com/fi/reimago/mika-on-reimago

Youtube – https://www.youtube.com/watch?v=oAWdL8dHIUA