Asiantuntijan haastattelu

Kävin haastattelemassa Espoossa sijaitsevan Esportin testiaseman kuntotestausvastaavaa Kimmo Kourusta. Kimmo on pitkänlinjan asiantuntija fyysisen suorituskyvyn testaamisessa ja pystyy antamaan kattavan kuvan ammattilaiskäytössä olevasta hyvinvointiteknologiasta. Kimmo hyödyntääkin testiasemalla useita eri mittauslaitteistoja saadakseen kokonaiskuvan kuormituksesta, suorituskyvyn testaamisesta sekä palautumisesta. Samalla haastattelin Kimmon näkemystä hyvinvointiteknologian tulevaisuudesta ja testauksen tarkoituksenmukaisuudesta.

Ja tietty jos Kimmon suostumuksella saisin jonkin uusimmista laitteista viikoksi testiin! 😊

Haastattelu alla:

https://youtu.be/f6VsembOonA

Esimerkkejä testiaseman hyvinvointiteknologiasta

 • Polkupyöräergometritesti
 • InBody- mittari (InBody770)
 • Firstbeat
 • Polar Team Pro
 • Neofit 3D
 • Juoksu- ja hyppykennot
 • nHANCE

 

Lisää infoa:

http://www.esport.fi/fitness-ja-kuntoilu/personal-training/kuntotestit

http://www.inbody.fi/tuotteet/inbody770/

https://www.firstbeat.com/fi/

https://www.polar.com/fi/b2b_tuotteet/team_sports/team_pro

http://www.neofit.com/tuote

http://nhance.se

4 thoughts on “Asiantuntijan haastattelu

 1. On todella monipuolinen testiaseman. Mitenkähän nuo laitteet auttavat hyvinvoinnissa?

   • Hei!

    Kiitos kysymyksestä!

    Olen itse käyttänyt lähes kaikkia laitteita ja määrittänyt oman kuntotasoni. Vaik-ka olen itsekin ammattilainen, niin aloitettuani työt testiasemalla on tullut omaan harjoitteluun myös lisää ajatusta ja tarkoituksenmukaisuutta. Tarkoitukseni on testata vielä varsinkin nHancea, joka hyvin kiehtova tapa käyttää jarruttavaa vastusta hermoston ja voiman kehittämiseen.

  • Hei!

   Kiitos kysymyksestä!

   Testiaseman laitteiden ydintarkoitus on määrittää jokaisen yksilön kuntotaso. Hyvinvoinnin kannalta ammattitaitoinen testaaminen ammattilaiskäyttöön tarkoi-tetuilla testivälineillä hyödyttää kaikkia liikkujia. Jokainen saa yksilöllisen arvi-oinnin jolloin pystytään luomaan turvallinen ja tehokas harjoitussuunnitelma. Jotta testaaminen ei olisi vain testaamisen vuoksi esportin testiasema antaa ai-na kirjallisen palautteen kuntotestistä noudattaen erityistä huolellisuutta uuden tietosuoja-asetuksen voimaan tulon johdosta.

   Esimerkiksi polkupyöräergometritesti määrittää sen onko sinulla riittävä suoja hengitys- ja verenkiertoelimistöllä eli mikä on kestävyyskuntosi. Varsinkin kun testiä ei tarvitse polkea uupumukseen asti on se hyvin luotettava ja turvallinen tapa testata. Testissä käytetty sykemittauksen piirtämä kuvaajan avulla voimme antaa testauksen ammattilaisina juuri sinulle sopivan harjoitussuunnitelman. Eli hyvinvoinnin kannalta varsinkin useammalla laitteella saamme kohtuullisen tarkan kuvan ja voimme luoda yksilöllisen harjoitussuunnitelman ennaltaehkäi-semään ja kehittämään jokaisen terveyttä ja hyvinvointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.