Tehtävä 1, Ryhmä 5, hyvinvointiteknologia maailmalla EQUA Smart Water Bottle

EQUA Smart Water Bottle,

älypullo joka muistuttaa juomaan riittävästi!

Näin kuumana kesänä kuin nyt on ollut, on toistuvasti tullut eteen kysymys riittävästä nesteen nauttimisesta. Olen itse viettänyt koko helteisen kesäajan töissä, toimistossa jossa lämpötila on tälläkin hetkellä +27 astetta. Juominen unohtuu työn touhussa, ja iltapäivällä nesteen puutteesta ilmoittaa ainakin jomottava päänsärky. Etenkin iäkkäämpien henkilöiden toimintakykyyn kuivuminen vaikuttaa nopeasti ja tila voi muuttua jopa hengenvaaralliseksi. Sen vuoksi tämä tuote tuntui erityisen ajankohtaiselta.

Tämän laitteen käyttö voisi osaltaan toimia apuna riittävän juomisen varmistamiseen ja myös jälkeenpäin voi nesteen määrää seurata kännykkäsovelluksen avulla. Mielestäni tuotetta voisi pyrkiä hyödyntämään vaikkapa ikäihmisten kotihoidossa tai laitoksessakin helpottamaan juodun nesteen määrän seurantaa.

Equa älypullo alkaa hehkumaan, kun on aika juoda. Pullon pohjassa sijaitsevat sensorit tunnistavat pullon liikuttamisen täyttämisen ja tyhjentämisen.

Pullon voi myös liittää puhelinsovellukseen josta näkee, paljonko vettä on juotu. Sovellus laskee päivittäisen tarpeen iän, painon, sukupuolen ja päivittäisen aktiivisuuden perusteella. Se myös tallentaa nesteen nauttimisen historian joten voit seurata riittävää nesteen saamista myös pidemmällä aikavälillä.

Pullon koko on 680 ml ja se pitää juoman kuumana 12h ja kylmänä 24 tuntia. Pullo toimii kolmen CR2032-paristolla, keskimääräisen käytön arvioidaan kestävän noin 6 kuukautta.

Pullon voi pestä vedellä ja tiskiaineella, sen voi myös pestä koneessa kunhan ensin poistaa korkin ja jäljittimen.

https://myequa.com/

https://www.youtube.com/watch?v=xn9Uyl5fUSU

4 thoughts on “Tehtävä 1, Ryhmä 5, hyvinvointiteknologia maailmalla EQUA Smart Water Bottle

 1. Mielestäni aivan älyttömän hieno keksintö. Olen työssäni huomannut kuinka vähän tulee välillä nautittua vettä. Itselleni tämä olisi loistava muistuttaja. Uskon, että tämä voisi toimia osalla vanhuksista muistuttamaan riittävästä nesteen juonnista.

 2. Kiitos vinkistä, tämä toimisi omalla kohdalla. Töissä ja yleensäkin sitä unohtaa juoda vettä ja kun sitten juo, ei välttämättä osaa arvioida onko juonut riittävästi. Tämähän sen kertoisi. Aivan mahtava keksintö!
  Mitä maksaa?

 3. Erinomainen keksintö! Pullo pitäisi ottaa käyttöön riittävän ajoissa, jotta esim. muistisairaat hoksaavat mikä pöydällä hehkuva mötikkä on ja mitä sillä on tarkoitus tehdä 🙂
  Minuakin kiinnostaa hintaluokka ?

  • Hinta on myequa.com sivustolla 41,30€. Toimitusmaksu alle 50€ ostoksista EU alueelle 6-15€, yli 50€ ostoksissa toimitus on ilmainen.
   En löytänyt vielä näitä suomalaisten nettikauppojen sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.