Ohi on!

Nyt se on ohi! Nimittäin nelipäiväiset Pohjois-Suomen Erämessut päättyivät eilen. Fiilis on hyvä ja messut onnistuivat hienosti.

Yhteensä erämessuilla kävi jopa 46 200 ihmistä, mikä on valtava määrä ja ylitti tavoitteen, joka oli 45 000. Jokainen meistä voi olla ylpeä panoksestaan.

Ensimmäinen päivä erämessuilla minulla meni auttaen näytteilleasettajia ja illalla olin töissä infossa, päivä oli pitkä ja olin messualueella aamu 10 sinne ilta 10.

Messuporttien avautuessa torstaiaamuna olin markkinoimassa lapin messujen sovellusta ja sain muutaman ihmisen kiinnostumaan sovelluksesta. Aloittaessamme markkinoimaan messu appia sen oli ladannut 100 henkilöä ja kun eilen tarkistin niin määrä oli jo 500 latausta. Ihmiset, jotka sanoivat lataavansa sen, eivät sittenkään kaikki valehdelleet!

Toinen messupäivä kului myös appia markkinoiden ja lauantaina sekä sunnuntaina olin töissä infossa, jossa kaikki sujui mallikkaasti ilman suurempia ongelmia. Sunnuntaina sitten erämessut päättyivät ja kaikki pääsivät huokaisemaan.

Erämessujen suunnittelu meidän osalta alkoi jo helmikuussa ja nyt messut ovat tulleet päätökseensä, tämä kaikki kesti noin 4 kuukautta. Huomenna on vielä palaute ja ruokailu, sitten saa itsekin hieman huokaista.  Aika on mennyt todella nopeasti ja messujen järjestäjät ovat kohdelleet meitä kunnioittavasti ja antaneet meille suuren vastuun, mikä on ollut hienoa. Kiitos heille siitä.

Erämessukevät on opettanut minulle erityisesti markkinoimisesta ja suurien tapahtumien järjestämisestä. Laadukas markkinointi on kaiken A ja O. Oheistapahtumat, joita olivat Martin Pilkki ja Oulun Superpäivä antoivat Pohjois-Suomen Erämessuille hyvää näkyvyyttä ja näillä tapahtumilla tavoitimme oikeanlaisia ihmisiä.

Toripolliisi koki muodon muutoksen Oulun Superpäivänä minun ja Hennan toimesta. Komea on!

Viimeisenä messu päivänä oli mukava kuulla näytteilleasettajilta, että he haluavat jo nyt varata osaston seuraaville messuille ja, että he ovat olleet oikein tyytyväisiä järjestäjiin sekä ylipäätään messuihin.

Tämä oli viimeinen blogikirjoitus ja tämän kirjoittaminen onkin ollut mukavaa vaihtelua perinteiseen opiskeluun. Katsotaan jos tulevaisuudessa innostun vielä uudestaan blogeista.

Minä erämessu lähettiläskö

Sosiaalinen media on sitä tätä päivää. En ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja tykätessäni julkaisuista olenkin ajatellut, että tämä on koulutehtävä ja se on osa opintojakso kokonaisuutta. Tiedän, että jokaisen panos sosiaalisessa mediassa on tärkeä ja siksi jokaisen tulisi olla siellä aktiivinen.

SOMA SOME

Juuri äsken kutsuin ilmeisesti vahingossa kaikki facebook kaverini osallistumaan Pohjois-Suomen erämessuille. Tarkoitus oli karsia joitakin kavereita, mutta kutsu lähtikin ilmeisesti kaikille. Mutta mitäpä se haittaa? Nimittäin kutsun lähetettyä kului 15min ja ainakin kaksi kutsuttua hyväksyi kutsun ja 4 kiinnostui tapahtumasta. Tällä oli siis erittäin positiivinen vaikutus, mikä jopa yllätti minut.

Someryhmä tekee erittäin tärkeää työtä. Ilman päivityksiä ja julkaisuja tapahtumalla ei olisi läheskään niin paljon näkyvyyttä. Yhdessä järjestäjän Ekin kanssa he päivittävät Facebookkia ja Instagramia aktiivisesti ja suunnittelevat kaiken etukäteen käyttäen apuna kalenteria. Minun mieleeni ovat olleet varsinkin videot, joissa on ollut hyvä tunnelma. Olen yrittänyt tykätä mahdollisimman monesta päivityksestä, mutta jakamaan en ole ainakaan vielä lähtenyt. Luulen, että tapahtuman lähentyessä minäkin tulen jakamaan julkaisuja.

Minun tehtävänä ovat olleet oheistapahtumien suunnittelu, eli olen mukana ennakko markkinointi tempauksissa. Ensimmäinen oheistapahtuma on jo lauantaina Luostolla, jonne pääsemme pilkkimään ja olemaan näkyvillä erämessuja promoten. Suunnitelmat ovat ehtineet muuttua moneen kertaan alkuperäisestä, mutta sitä se vain on järjestäessä tapahtumia. Pääoheistapahtuma meillä on Oulussa 13.5. jolloin tapahtuu kaikkea kivaa. Ei siis kannata olla tulematta paikalle!

Ainolanpuiston city sorsat 2016 kesä. Pohjois-Suomen erämessuilla tavataan.

Matkalla minne

Pohjois-Suomen erämessut 2017 lähenevät koko ajan.

Sana erä ei ole koskaan herättänyt minussa erityistä kiinnostusta, vaikka luonnossa paljon liikunkin. Mielikuva erämessuista on ollut sellainen, että se on tarkoitettu metsästäjille ja luultavasti sen vuoksi en ole koskaan messuilla vieraillut vaikka olen Oulusta kotoisin. Muistan kun erämessut on järjestetty aikaisempina vuosina Oulussa ja se on ollut suuri tapahtuma. Tapahtumajohtamisen opintojaksolla olen saanut tutustua erämessuihin ja nyt tiedän, että siellä on muillekin kuin metsästäjille toimintaa.

Kokemusta messujen järjestämisestä olen saanut lukiostani, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus valita yrittäjyyskurssi. Vuonna 2011 ja 2012 järjestimme Iin Lukion messut ja minä kuuluin viestintäryhmään. Messujen järjestäminen oli erittäin opettava kokemus. Lisäksi se oli haastavaa mutta minua se ei haitannut ja voisin olla uudestaankin niitä järjestämässä. Tänä vuonna Iin Lukion messut järjestetään jo 10 kerran.

Minulle ei ole koskaan tuottanut vaikeuksia olla luonnossa. Luonnossa olenkin liikkunut varsinkin hevosen kanssa maastossa ja se on ollut aina mahtavaa.  Kesällä lempipuuhiani on souteleminen ja kalastus. Kesä on muutenkin parasta aikaa Suomessa. Näin maalaisena välillä on ollut vaikea sopeutua elämään kaupungissa. Tämän vuoksi haluan usein mennä kotipaikkakunnalleni Maalismaahan, jossa saan olla ihan rauhassa. Käyn usein isäni rakentamalla suotornilla, jonne pääsee vain pitkospuita pitkin. Suotornilla on hienot maisemat eikä ketään muita missään.

Olen matkalla messuille iloisin ja odottavin mielin. Oulu on minulle tuttu paikka ja siksi onkin mukavaa päästä sinne järjestämään messuja. Odotan erämessuilta uusia haasteita ja vaihtelua normaaliin opiskeluarkeen.

Suotorni kesällä 2016