30
touko 17

Mitä Erämessukevät minulle opetti.

Heippa

Siitä on taas aikaa kun kirjoittelin tänne. Kevät on tuonnut mukanaan paljon uusia kokemuksia ja ollut aikamoista pyörällä ajelua. Tapahtuma johtaminen  kurssi on lopuillaan ja Erämessut ovat takanapäin.  Kevään aikana on tullut vastaan hurjasti uusia kokemuksia ja tapahtumia.

Mitä kevät minulle opetti. Ennen Erämessuja  kuvasimme some ryhmän kanssa luonto videoita, kävimme haastattelemassa kaukon koulun lapsia, otimme kuvia luonnosta, eräilystä, metsästyksestä ja kalastuksesta. Markkinoimme Erämessuja Facebookissa ja instagramissa. En ole ennen ollut näin tiiviisti markkinoinnissa mukana ja kokemus on sinänsä opettava ja ryhmätyöskentelyä edistävä.

Mitä opin oli haastattelu tekniikoita, markkinointia isoon  tapahtumaan ja ylipäänsä opin katsomaan ja suunnittelemaan tapahtuman markkinointia monesta eri näkökulmasta. Huomasin, että  näin ison tapahtuman järjestämiseen tarvitaan rutkasti aikaa, päättäväisyyttä ja  ryhmätyöskentelyä ja  on viisasta katsoa eri näkökulmista  työn suunnittelua.

Kun Erämessu päivä koitti ja saavuin junalla Ouluun. Työt alkoivat sitten heti. Aloimme postaamaan tunnin välein  ryhmän kanssa some postauksia Erämessuista, kojuista, aktiviteeteista ja hasstatteluista. Postaukset olivat monipuolisia ja  värikkäitä. Huomasin ,että pitää olla hirveän tarkka että kaikki maailman hästäkin ja jne menevät oikein, Se vaati totuttelua ja mielikuvitusta, mutta alkoi sujumaan hitaasti.

Asiakkaat ja muut työntekijät Erämessuilla olivat mahtavia ja lämminhenkisiä. Tuurasin välillä pienen kojun pitäjää hänen käydessä syömässä tai asioilla. Kokemus oli opettavainen ja  juttelin paljon asiakkaille.

Huomasin myös, että minusta ei ole ikimaailmassa live lähetyksiin, :D,  messuilla kokeilin  live lähetystä joka meni niin penkin alle että hävettää vieläkin, mutta eiköhän se siitä ajan kanssa.

Minun puolesta kaikille ihanaa kesää ja nauttikaa olosta. Iso kiitos some ryhmäläisille ja katille ja jennille.  moips.


27
huhti 17

Erämessujen markkinointi somessa

Heippa

Siitä onki aikaa kun kirjoitin tänne. Aika on mennyt hurjan nopsaa ja kevät saapuu myös tänne kylmään pohjolaan. Ihan odotan kesää ja lämpimiä säitä.  Voi vitsi erämessut ovat pian kynnyksellä ja hurjasti on tapahtunut tässä välissä. Olen  Some porukassa ja olemme tiimin kanssa  somettaneet ja keksineet mitä hauskimpia juttuja.  Kuinka itse olen markkinoinnut erämessuja. nooh olemme tiimin kanssa tehneet  luonto aiheisia videoita, ottaneet paljon kuvia ja lähettänyt facebookkiin ja instragramiin saate tekstien kanssa.  Olen osallistunut videoiden tekoon ja ottanut kuvia , joita pyrimme julkaisemaan viikottain  ja tuonnut omia ideoita markkinointiin ja esille tuomiseen. Hauskin ja mieleenpainuvin on ollut se kun olemme tiimin kanssa haastatelleet kaukon koulun oppilaita ja kysyneet heiltä kysymyksiä ,kuten mikä on parasta luonnossa, mikä vuoden aika on paras luonnossa liikkumiseen ja miksi, ja tarinoita ja kokemuksia metsä hetkistä.  Oppilaat olivat ihania ja koulun henkilökunta hienosti halusi olla mukana projektissa etenkin rehtori Reino. Julkaisemme haastattelut kun ne ovat valmiita ja alamme uuden projektin kimppuun.   Vielä on paljon tekemistä, mutta kun kaikki olemme mukana projektissa ja kannamme oman osuutemme niin hienosti mennään eteenpäin.    Erämessuja odotellessa 🙂


20
maalis 17

Matkalla erämessuille

heippa kaikki 🙂

Minun Nimeni on Julia oikarainen ja jatkan Lapin amkissa opiskeluja  1,5 vuoden tauon  jälkeen. Olen pesun kestävä lappilainen ja juurtunut  lappilaisiin tapoihin ja perinteisiin. En ole aina asunut Rovaniemellä vaan olen opiskellut muun muassa pohjoissuomessa inarissa Saakissa saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Opiskelu pohjoissuomessa tuntui luontevalta vaihtoehdolta kuin lappilaisuus ja saamelaisuus on verissä.  Suomalainen luonto ja eläimet ovat aina ollut lähellä sydäntä ja erityisiä ja minusta on mahtava asia tuoda sitä esille erillaisin messuin ja tapahtumin. Aloitin blogi kurssin muun ryhmän mukana ja haparoiden askelin yritän olla ryhmän mukana :). Mutta sen pidemmittä puheitta itse asiaan.

Minustako tapahtuma osaaja?  Kyllä miks ei. Se olisi mahtava asia.

Luonteeltani olen yleensä  toimelias, järjestelmällinen ja yhteistyöhaluinen. Yleensä tiukissa ja kiirellisissä tilanteissa yritän mahdollisimman nopeasti suorittaa tehtävät, jotta mikän ei lipsuisi ja kaikki menisi penkin alle 🙂

Tapahtuman järjestäminen ja siihen osallistuminen on tuttua hommaa, sillä olen   aikaisemmassa koulussa inarissa osallistunut Kulta pullo hiihtokilpailuihin, johon osallistui pohjoismaista  eri tason hiihtäjiä. Olin silloin henkilökunassa ja otin kilpailijan vastaan maali viivalla ja  huolehdin siitä, että  kaikki on kunnossa ja kilpanumerot kerätään kaikilta pois. Se oli palkitseva kokemus ja antoisa työ.

Sain osallistua myös  winter swimmin mm kilpailuihin, joka järjestettiin Rovaniemellä, tällöin myös olin henkilökunassa  ja jaoin kilpailijoille kisa aikoja ja opastin, missä mikäkin tapahtuu jne.  Tässä tapahtumassa pitiolla nopsa ja käytönnöllinen ja itsenäinen.

Minulle on tärkeää että osallistujat ja henkilökunta nauttivat olosta tapahtumassa ja ottavat kaiken irti  ja pääsevät kokemaan päivän antimet jaTapahtuma sujuisi antoisasti ja kaikki nauttisivat olosta. Odotan innolla erämessuja, sillä tämä tapahtuma on ainutkertainen ja mahtava kokemus niin pienelle kuin aikuiselle kävijälle.

 

 


16
helmi 17

Moikka maailma!

Welcome to your blog. This is a sub blog of the Lappia Blog. This is a default post. Edit or delete it, then start blogging!