Tyttöjen hemmotteluiltapäivä

Kauneudenhoitoalan opiskelijat järjestivät Syväkankaan ja Hepolan koulun
9. luokkalaisille tytöille hemmotteluiltapäivän.
10 nopeinta oppilasta pääsi hemmotteluun.
Jokaisella oli mahdollisuus valita yksi kolmesta hoidosta. (kasvo-, käsi-, jalkahoito)

Hoitojen päätteeksi vieraille tarjottiin terveellistä välipalaa 

 

Hemmottelua senioreille

Kauneudenhoitoalan opiskelijat osallistuivat tänään Seniorimessuille.
Kemin kulttuurikeskukseen oli kokoontunut laaja joukko näytteilleasettajia.
Auditorioissa oli mahdollisuus kuulla luentoja ja pienimuotoisia tietoiskuja eri aihealueista.
Kosmetologiopiskelijat hemmottelivat senioreita käsihieronnalla.

Lisäksi kävijöillä oli mahdollisuus saada kulmakarvat kuntoon ja huuliin syyssävyä.

 Opiskelijat esittelivät laadukkaita käsien- ja jalkojen hoitotuotteita
sekä ehostustuotteita.

Tänään laitettiin asiakkaiden kulmakarvat kuntoon

Kauneudenhoitoalan opiskelijat muotoilivat tänään
asiakkaiden kulmakarvoja useissa yrityksissä.

Työelämäpäivän tavoitteena oli oppia analysoimaan asiakkaiden kasvojen muotoja
(ovaali, sydän, päärynä, pyöreä, neliö, kaidat).
Ohjeistaa asiakasta millaiset kulmakarvat hänen kasvojen muotoon sopivat ja
muotoilla kulmat asiakkaan tyyliin sopivaksi.
Useat asiakaskohtaamiset tarjosivat
oivan tilaisuuden asiakaspalvelutaitojen harjoitteluun.


 

 

Käytännönläheistä kulttuureihin tutustumista

Kulttuurien tuntemuksen opintojaksolla hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat järjestivät kohtaamispaikka Mikserin maahanmuuttajanaisille ja heidän lapsilleen tapahtumapäivän. Tapahtumapäivän aikana hiusalan ja kauneudenhoitoalan opiskelijat hemmottelivat naisia muun muassa tekemällä minimanikyyrejä, niska-hartiahierontaa sekä hiusten letitystä.
Lisäksi vieraille tarjottiin lounaaksi lohikeittoa ja pannukakkua.

Tutustu lisää Mikserin toimintaan: https://www.facebook.com/pg/Kohtaamispaikka-Mikseri-233771216819519/about/?ref=page_internal

Tänään kävimme opiskeliljoiden kanssa vastavierailulla Miksrissä. Maahanmuuttajanaiset valmistivat meille maukkaan lounaan; somalialaista nafaqoa ja jälkiruuaksi unkarilaista souffléta.
Meillä oli mahdollisuus tutustua hennatatuoinnin tekoon ja jopa saada itselle sellainen.
Askartelimme myös yhdessä koruja paperimassasta. 

Kauneudenhoitoalan opiskelijat tutustuivat venäläiseen kulttuuriin

Kosmetologiopiskelijat Tanja Kaikkonen ja Tatiana Kapitonova

valmistivat kauneudenhoitoalan opiskelijoille ja opettajille venäläisen lounaan.

Lounaan lomassa he kertoivat venäläisestä ruuasta ja kulttuurista.

 

 

 

 

Taitaja9-kisat

Kauneudenhoitoalan opiskelijat olivat toteuttamassa Meri-Lapin alueen ysiluokkalaisille Taitaja9 -kilpailua.
Kisassa olivat mukana Ammattiopisto Lappian kaikki koulutusalat.

Taitaja9 on leikkimielinen kädentaitokilpailu, jossa 9-luokkalaiset kilpailevat tekemällä erilaisia ammatillisia tehtäviä. Kilpailussa edetään alkuerien kautta välieriin ja lopulta finaaliin. Nopein joukkue voittaa.

20161102_121533-taitaja9_1 20161102_122025_taitaja9_214889913_10154154516015939_4117233137506446704_o_taitaja Kauneudenhoitoalan opiskelijat valmiina arvioimaan kynnen lakkaus ja koristelu tehtävää.20161102_122244_taitaja9_3

 

Kosmetologi opiskelijoiden messumatka

img_1462 img_1467 img_1469 img_1470Lähdimme koulun kanssa tunnetuille I Love Me- messuille ja kosmetologipäiville Helsinkiin. Matka lähti käyntiin torstaina 20.10.2016 aamuyöstä 04:50, ja olimme Helsingissä kolmen aikaan päivällä. Loppu päivä oli varattu omatoimiseen tutustumiseen Helsingissä.

Perjantaina noin 9:00 saavuimme Pasilan messukeskukseen, melkein nukkuneina. Osalla edellinen ilta venyi pitkäksi ja jännäksi, osalla taas nukkueena kuin tukki. Messukeskuksen aulassa jonoa oli rutkasti, mutta pienellä omatoimisella ohituksella jonotusaika jäi lyhyeksi.

Heti messujen puolella käsiimme löytiin suurehkot paperikassit, joissa oli hieman evästä, tämän jälkeen siirryimme heti ammattilaistenpuolelle, sillä sinne harvoin pääsee.

Tarjolla oli laitteita jos toista, ja hoitoa monenlaista. Tuotteita oli laaja valikoima. Arvontaa oli monta, ja loppujen lopuksi osa päätyikin vain jahtaamaan niitä. Jos oli nopea ja tuurikas niin saattoi päästä jopa tutustumaan ilmaisiin hoitoihin, ei sillä etteikö maksullisiin hoitoihin olisi ollut jonoa.

Ammattilaisten puolella oli tarjolla luentoja, kotiin vietäviä näytteitä ja esitteitä. Taas I Love Me- messuilla panostettiin maistiaisiin ja myyntiin, välillä tuntui että kun oisi ollut ulkomailla, yritys oli kova. Myyjiä kyllä löytyi joka mailman kolkasta, kielitaidolla oli tarvetta.  Paikalla oli myös ammattilaisen kilpailut, johon asiakkaat saivat tulla malleiksi mm. rakennekynsiin ja ripsipidennyksiin.

Yhden päivän aikana ei todellakaan ehtiny kaikkea nähdä, puolet ainakin jäi tutkimatta. Iltapäivästä oli jo niin väsynyt ettei keskittyminen enää riittänyt tutkimiseen.

Ennen kotimatkalle lähtöä kävimme Aila Airon liikkeessä, jossa päsimme lasilliselle ja tekemään ostoksia. Koti matka kului ihan rattoistasti elokuvaa katsellessa ja messu päivää kerratessa. Ja ostoksien esittelyssä, olo oli kuin jouluaattona.

alessandro

Alessandro

Alessandro nailspa mango nail serum Eksoottisen litsin ja mangon tuoksuinen seerumi hoitaa kynsiä ja stimuloi kynnen kasvua. Ihoa parantava lootusuute suojaa kynsinauhoja kuivumiselta. Eteeristen öljyjen uudistavat ja ravitsevat ainesosat tekevät kynsistä elastiset ja vahvat.

Alessandro pro white nail effect polish  Optisesti kirkastava efektilakka. Sisältämänsä erityisen pigmentin ansiosta Pro White neutraloi värjäytymiä ja keltaisuutta kynnen pinnalta, saaden aikaan kirkkaan vaaleat, kiiltävät kynnet.

Handspa hyrating nice day  Täyteläinen käsivoide kuiville ja stressaantuneille käsille. Ravinnerikas Biopearl Complex, macadamiaöljy ja aloe vera kosteuttavat ja hoitavat tehokkaasti stressaantunutta ihoa. Beta Glucan -aktiiviaine taistelee ihon ikääntymistä vastaan. Kuivat ja vaurioituneet kädet saavat takaisin elastisuutensa ja pehmeytensä nopeasti tuotteen käytön jälkeen. Voide sisältää UV-suojan. Sianpuolukka-aktiiviaine vaalentaa kevyesti iästä johtuvaa pigmentoitumista. Erinomainen käsivoide erityisesti päiväkäyttöön naiselle parhaassa iässä.

Nail and cuticle oil iivistetty hoitoöljy. Ppäivittäiseen ylläpitoon kuiville ja hauraille kynsille sekä kynsinauhoille. Korkealaatuinen öljy imeytyy nopeasti jättämättä ylimääräisiä jäämiä ihon pintaan. Sisältää persikkaa ja jojoba öljyä.

Nail  strengthening cream kosteuttava voide kuiville ja stressaantuneille kynsille ja kynsinauhoille.

Manikyyriviila vahvojen luonnollisten kynsien lyhentämiseen ja muotoiluun.

 

Manikyyriviila heikkojen, pehmeiden ja taipuisien kynsien lyhentämiseen ja muotoiluun.

Manikyyriviila liuskottuvien, hauraiden kynsien lyhentämiseen ja muotoiluun.

 

IMG_7683

IONTOFOREESI

IONTOFOREESI

Iontoforeesi on laite, jossa ainesosia imeytetään ihoon tasavirran avulla.

Tasavirtaa käytettäessä ihon solujen aineenvaihdunta aktivoituu, mikä takaa tuotteiden imeytymisen vieden ne syvemmälle ihon kerroksiin.

Iontoforeesista on apua monenlaisiin iho ongelmiin. Iontoforeesi on hyvä keino silmänympärysten turvotuksen ja tummien silmänalusten hoitoon. Lisäksi iontoforeesi kosteuttaa kuivaa ihoa ja ravitsee ihoa syvävaikutteisesti. Hoito tasoittaa ihoa, parantaa kasvojen ihon väriä ja helpottaa pienien haavojen ja ihovirheiden paranemista.

Hoitoa ei suositella tehtäväksi jos sinulla on:

 • Haavoja
 • Tulehduksia
 • Tarttuvia ihotauteja
 • Sydän- ja verisuonitauteja
 • Sydämentahdistaja
 • Teko- tai metalliosat hoidettavalla alueella
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Raskaus
 • MS-tauti
 • Tuki- ja liikuntaelinsairaus
 • Diabetes
 • Epilepsia
 • Suonikohjuja

 

SOOTHING PROPOLIS CONCENTRATE – ampulli12919194_1265941136767330_819626545_n

 • Voidaan imeyttää iontoforeesin avulla
 • Vähentää ihon tulehduksia
 • Sopii myös couperosa iholle
 • Vahvistaa herkkää ihoa
 • Vähentää ihon punoitusta
 • Sisältää 10% propolisuutetta – rauhoittaa herkkää ihoa ja estää tulehduksia
 • Laventeliuute – rauhoittaa

A-vitamiini cocktail juonteille ja auringonrasittamalle iholle

Triple A on A-vitamiini hoito-ohjema juonteille ja auringonrasittamalle iholle. Ainutlaatuinen Retinol Trio –yhdiste palauttaa ihon nuorekkuuden. Uusinta teknologiaa hyödyntävä retinoli-konsepti mahdollistaa pysyvästi ihoa uudistavat hoitotulokset. Triple A sopii aikuiselle iholle, joka kaipaa uudistusta, mutta sopii myös kesän jälkeen nuorelle iholle. Hoito tehdään kokonaisuudessaan Phyris –kasvohoitosarjalla ja kaikki käytettävät tuotteet sisältävät A-vitamiinia.

Mikä on A-vitamiini?

Iho saa A-vitamiinia verenkierron välityksellä maksasta, mutta vapaat radikaalit (UV-säteily, ilmansaasteet, lämpö) hajottavat ihon A-vitamiinia. Ihonhoidossa on tärkeää huolehtia riittävästi A-vitamiinin saannista, sillä maksa ei ehdi tuottaa sitä yhtä nopeasti kuin A-vitamiinia hajoaa. Tehokas kuorinta edesauttaa A-vitamiinin imeytymistä paksummankin ihon läpi. A-vitamiini tasoittaa melaniinin jakautumista ja tuotantoa, ja näin hoitaa ja ehkäisee pigmenttimuutoksia. Kollageenisäikeiden laatu paranee, jolloin rypyt vähenevät ja iho pehmenee ja se rauhoittaa talineritystä.

 

Triple A –hoitoon kuuluu:

 • Alkupuhdistus
 • Happokuorinta
 • SOMI
 • Retinol Anti-Age -tehotipat
 • Hieronta
 • Silmänympärysnaamio
 • Naamio
 • Hoitoainetiiviste
 • Loppuvoide

 

Triple A –hoitoon kuuluu ainutlaatuinen hedelmähappokuorinta, jonka pitoisuus hoitolahoidossa on 40-60% ihon kunnosta riippuen. Kotihoitoon on saatavilla 20% kuorinta. Hedelmähapot kuorivat ihoa tehokkaasti, mutta silti hellävaraisesti, minkä johdosta iho pehmenee, kirkastuu, tasapainottuu ja uudistuu. Hapot rauhoittavat tehokkaasti tulehduksia ja epäpuhtauksia, ne sopivat loistavasti myös tasoittamaan ja häivyttämään punoittavia arpia sekä pigmenttimuutoksia.

SOMI-tuotteet ovat tarkoitettu aktivoimaan ja tehostamaan seuraavien tuotteiden vaikutuksia. SOMI-tuotteita on saatavilla kolmea erilaista ja se valitaan ihon tarpeen mukaan.

 • Termasomi: Parantaa ihon kosteuspitoisuutta
 • Sensisomi: Rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta
 • Ultrasomi: Vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa

Retinol Anti-Age –seerumi on ylellinen, ihoa välittömästi kosteuttava, heleyttävä ja uudistava seerumi. Tuotteeseen on kapseloitu A-vitamiini, joka tukee ihon luonnollista kollageenintuotantoa ja hidastaa näin juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Tuotteessa on myös hyaluronihappoa, joka tunnetaan tehokkaana ihon kosteuttajana.

Hoidossa voidaan käyttää kahta eri naamiota; Anti-Age Peel Off –sekä Retinol –naamioita.

      Anti-Age Peel Off Mask

 • Naamio tuntuu alussa kylmältä, mutta lämpenee muuttuessaan kumimaiseksi; syntyy okkluusioilmiö, eli kosteus sitoutuu ihon pinnalle. Jättää ihon tasaiseksi ja virheettömäksi – tuloksena silkinpehmeä ja kirkastunut iho.

Retinol Mask

 • Voidemaisella naamiolla on välitön ihoa kiinteyttävä, silottava ja kosteuttava vaikutus. Naamio sisältää paljon hyaluronia ja on loistava ennen juhlia sen kirkastavan vaikutuksensa vuoksi.

 

Silmänympärysnaamio madaltaa silmänympärysihon pieniä juonteita ja ryppyjä, häivyttää turvotusta ja tummuutta sekä palauttaa ohuelle silmänympärysiholle sen kimmoisuutta.