Opinnäytetyö, joka on saatavilla osoitteessa (https://www.finna.fi/Record/oy.99959746206252?sid=4993009751), tarjoaa syvällisen katsauksen yksilöiden minäkuvaan, oppimiskokemuksiin ja oppimistyyleihin. Tämä tutkimus tuo esiin, kuinka oppimiskokemukset ja -tyylit voivat vaikuttaa yksilöiden (työ)hyvinvointiin ja oppimiseen. Martin Seligmanin PERMA-teoria tarjoaa hyödyllisen viitekehyksen myös näiden teemojen tarkasteluun.
PERMA-teorian viisi osa-aluetta; positiiviset tunteet, sitoutuminen, ihmissuhteet, merkitys ja saavutukset voidaan yhdistää myös tämän tutkimuksen havaintoihin seuraavasti:
1. Positiiviset tunteet: Tutkimuksessa korostetaan, kuinka positiiviset oppimiskokemukset voivat vahvistaa yksilöiden itseluottamusta ja optimismia.
2. Sitoutuminen: Luotettava oppimistyyli, joka painottaa johdonmukaisuutta, keskittymistä ja tavoitteellisuutta, tukee yksilöiden sitoutumista oppimisprosessiin.
3. Ihmissuhteet: Vaihtelevat oppimiskokemukset voivat heijastaa sosiaalisten suhteiden merkitystä oppimisessa, esimerkiksi vertaistuen ja opettajien (esihenkilön) roolia.
4. Merkitys: Positiivinen tulevaisuus-suuntautuneisuus auttaa yksilöitä näkemään oppimisen osana suurempaa elämän tarkoitusta.
5. Saavutukset: Epäluotettava oppimistyyli voi haastaa ja hidastaa yksilöiden saavutuksia ja oppimista, mutta samalla tarjota mahdollisuuden oppia virheistä ja kehittää resilienssiä.
Pessimismi ja optimismi oppimisen polulla
Tutkimus tuo esiin, kuinka oppimiskokemukset voivat vaihdella optimismin ja pessimismin välillä. Positiivinen tulevaisuus-suuntautuneisuus edustaa optimistista lähestymistapaa, jossa oppiminen nähdään mahdollisuutena kasvuun. Toisaalta epäluotettava oppimistyyli voi heijastaa pessimististä näkökulmaa, mutta samalla tarjota tilaisuuden reflektoida ja kehittää itseään.

Lopuksi
Finnassa oleva opinnäytetyö tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten oppimiskokemukset ja -tyylit vaikuttavat yksilöiden minäkuvaan ja hyvinvointiin. PERMA-teorian avulla voidaan syventää ymmärrystä näistä teemoista ja tarjota uusia näkökulmia oppimisen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Tämä tutkimus kannustaa tarkastelemaan oppimista kokonaisvaltaisesti ja huomioimaan sekä positiiviset että haastavat kokemukset osana yksilöllistä kasvua ja kehittymistä.