Leading Through Change (Julkaistu 13.2.2020)

Huokaisin helpotuksesta tänään. ”Tutkimuspaperini” on lähetetty eteenpäin. Seuraavaksi esitän teille katkelman sen sisällöstä.

Otsikko kuulu näin: ”Leading Through Change”

Uuden laskenta- ja johtamisjärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto…

Tiivistelmä―Liiketoimintaprosessien uudelleensuunnittelu (BPR) on välttämätöntä menestyvässä liiketoiminnassa. Prosessien muutos virtaviivaistaa yrityksen liiketoiminta- ja toimitusketjuja. Mainituilla muutoksilla on sama tavoite: tehostaa toimintaprosesseja, näin pienentää tuotteen valmistuksen / toimituksen kustannuksia ja parantaa palvelun laatua, mikä johtaa lopulta koko yrityksen kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantumiseen. Tutkimusongelma tutkimustyössäni oli suunnitella ja toteuttaa toimintoperusteisen kustannuslaskennan (ABC) ja tietojärjestelmän (ERP) onnistunut käyttöönotto. Toimintoperusteinen kustannuslaskenta (ABC) on laskentajärjestelmä, jossa organisaatio jaetaan toimintoihin. Kunkin toiminnon yleiskustannukset jaetaan vielä toiminnon sisäisiin toimintoihin ja kohdistetaan lopuksi kustannusobjekteille, kuten tuotteille (valmistus), asiakkaille (asiakassuhteiden hallinta), palveluprosesseille (myynti ja markkinointi) ja työtilauksille (kirjanpito, IT ja HR). Enterprise Resource Planning (ERP) on ohjelmistosovellus, joka integroi sisäiset ja ulkoiset toiminnot hallinnolliseen innovaatioon, jossa tieto virtaa organisaation kaikkien liiketoimintaketjujen välillä ja hallitsee yhteyksiä sisäisiin ja ulkoisiin sidosryhmiin. ABC:hen perustuvaa kustannustietoa käytetään mm. tuotekustannuslaskennassa sekä liiketoiminnan ja suorituskyvyn analyyseissä. Toimintoperusteista johtamista (ABM) ja toimintoperusteista kustannuslaskentaa (ABC) kutsutaan yhdessä toimintoperusteiseksi resurssien hallinnan järjestelmäksi (ABCM).

AvainsanatBPR, ABC, toimintoperusteinen resurssienhallinnanjärjestelmän (ABCM) suunnittelu ja toteutus, käyttöönotto, organisatoriset tekijät muutoksen johtamisessa, kilpailukyky, yrityskulttuuri

Lisätietoa: kirsinuorti(at)gmail.com

Photo by NEW DATA SERVICES on Unsplash