Kuulumisia… ja mietteitä kesään (Julkaistu 29.5.2023)

Lukuvuosi on takana, ja kesä 2023 on edessä. Viimeiset kuusi viikkoa kehitin ammatillistaosaamistani vertaistuellisessa valmennuksessa. Valmennuksesta oli hyötyä aktiivisessa työnhakemisessa. Vertaistuki on korvaamatonta. On ollut hienoa olla mukana ammattitaitoisessa porukassa. Verkostoituminen on mielestäni tärkeää haastavassa (elämän)tilanteessa – resilienssi. Valmennuksen aikana tein muutamia tärkeitä havaintoja ja oivalluksia omasta tilanteestani.

a) Osaamiseni on CFO -tasoa. Lisäksi HRD osaamiseni tuli nyt selkeämmin näkyväksi – johdonkehittämisenosaaminen.

b) Olen ollut alisuoriutuja ja alipalkattu työelämässä, (piilossa / covertisti) hyödynnetty resurssi, joka on kohdannut jonkin verran kateutta tai muuta epäasiallista toimintaa.

c) Töitä olen tehnyt loistavissa ja osaavissa tiimeissä koti- ja ulkomailla. Olen ollut tärkeä ketju onnistumisissa.

d) Sijaintini on ongelma sopivan työnhakemisessa. Pitääkö minun muuttaa, vaihtaa paikkakuntaa tai maata tulevaisuudessa?

e) Olen hämmentynyt, kun omaa (työ)paikkaa ei löydy mistään tässä maailmassa.

f) Hallitustyöskentely ja advisorina toimiminen kiinnostavat.

Hämmentävää oli myös huomata se, miten ammattitaitoista työvoimaa on työelämän ulkopuolella ja samassa (elämän)tilanteessa. Mikä on ylösalaisin tässä yhteiskunnassa tai maailmassa? Mitä arvoja ja osaamista arvostetaan? Kohtaanto-ongelma? Työnvalmennusviikot vaikuttivat positiivisesti itsetuntooni; jaksan taas yrittää, verkostoitua ja lähettää hakemuksia jne. Ryhmässä sain hyvää palautetta ja kritiikkiä, mistä olen kiitollinen.

Otan ryhmästä mukaan (takeaways):

1. LinkedIn -ryhmän, joka perustettiin – uuden verkoston

2. Työnhakemisen- ja osaamisenkehittämisensuunnitelmat

3. Oppimisalustan, johon voisin perehtyä tarkemmin myöhemmin (Howspace)

4. Voimavarapuu -tehtävän yksilön ohjaukseen

5. Väsyneen, mutta positiivisen mielentilan.

Elämäntilanteeni ei muuttunut koulutuksen aikana. En työllistynyt, mutta ammatillinen itsetuntemus hieman syveni. Vahvuuksienvahvistaminen ja näkyväksituleminen on säännöllisin väliajoin tärkeää elämässä.

Seuraavaksi työstän “Yrittäjänaisen kasvukäsikirjaa” ja siinä olevia tehtäviä. Minustako (kevyt)yrittäjä tulevaisuudessa? Vuokrajohtaja? Pöydälläni on myös kasa johtamisenkehittämistä käsittelevää kirjallisuutta…

Hyvää kesänalkua teille kaikille!

Kirsi

LinkedIn -profiili

Kuva: K. Nuorti