Kartanot kulttuurikohteina Mikkelissä

Etelä-Suomen benchmark-matkalla piipahdimme Mikkelin kohdalla kahdessa eri kartanokohteessa, eli Tertin kartanossa ja Kenkäverossa.

Tertin kartano

Tertin kartano osoittautui rauhallisuuden keitaaksi. Vaikka parkkipaikka oli täynnä autoja, paikka oli hyvin rauhallinen ja asiakkaat ns. katosivat eri puoteihin, ravintoloihin ja hyvin hoidettuun puutarhaan. Kartanossa on mahdollista myös majoittua sekä osallistua erilaisille kursseille, esimerkiksi tutustua yrttien käyttöön luonnonkosmetiikassa.

Puodeissa myydään niin vaatteita kuin kodin tarvikkeitakin. Ruokatuotteiden osalta on erityisesti panostettu paikallisiin tuotteisiin – jopa omaan olueen.

Tertin kartanon yksi ravintolasaleista

Hyvin nimetty olut

Kenkävero on itse asiassa vanha pappila ja varsin ihastuttava paikka. Kenkäverossa suomalainen design on enemmän esillä kuin Tertin kartanossa niin ruokatuotteissa kuin tarvikkeissakin. Alueella on useita eri myymälöitä, leipomo, ravintoloita, sormuksentekopaja sekä eläimiä puutarhaa unohtamatta. Kartanon pihamaalla pääsi myös seuraamaan akvarellimaalausta livenä. Kenkäveron myymälöistä voi ostaa valmiita tuotteita, mutta myös ns. tee-se-itse paketteja kaikissa hintaluokissa.


Tänä kesänä Kenkäverossa on myös esillä Kesäkäsityöt-näyttely, jossa vierailija pääsee sekä tutustumaan erilaisiin käsitöihin että ostamaan niiden tekopaketteja alakerran puodista. Eli jos inspiraatio iskee valmiin tuotteen näkemisestä, on sen toteuttaminen tehty mahdollisimman helpoksi!

Kesäkäsityöt-näyttely

Saimaa-shopin tuotevalikoimaa

Ja mikäpä rovaniemeläistä enemmän ihastuttaa kuin tutustua Joulupukin kesäkammariin! Joulupukkia vaan ei paikalla näkynyt, eli pitänee mennä kurkkaamaan häntä Napapiirille, jospa hän siellä olisi.

 

Kesäterveisin,

 

Outi, Laura ja Piia

Leave a Reply

Your email address will not be published.