Erämessujen jälkilöylyt

Heipsan!

Johan edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt aikaa.  Ensimmäiset hyttyset ovat saapuneet Rovaniemelle – ja aurinkokin paistaa jos ei ihan yötä myöten, niin aika myöhään kuitenkin.


Pohjois-Suomen Erämessut ovat ohi. Tyhjä olo. Monta kuukautta puserrettu yhden tapahtuman parissa, ja nyt ei oikein tiedä mitä tekisi kun ei ole tapahtumaa, minkä parissa ahertaa.
Se on vähän sama, kun katsot jotain sarjaa esimerkiksi Netflixistä, ja se loppuu. Siinä tulee semmoinen tyhjyyden tunne, jos olet sen sen sarjan parissa viettänyt vaikka kuukauden tai kaksi.


Yllä olevat kuvat @Jenni Pyhäjärvi


Mutta neljäpäiväiset messut olivat upeat! Sää helli meitä torstain, perjantain ja lauantainakaan ei satanut. Ihmisiä virtasi ja kauppa kävi. Messuilta löytyi jos monenmoista näytteilleasettajaa – ja ihan varmasti kaikille jotain. Lapsille (ja miksei hei aikuisillekin) löytyi kiipeilyseinä, jota sai kokeilla. Itse jätin sen kuitenkin korkeapaikankammoisena välistä.

Kuten alla olevasta kuvasta huomaa, lippupisteellekin riitti jonoa kerrakseen. Onneksi seuraavana päivänä keksimme hieman helpotusta näihin jonoihin ja asiakkaat pääsivät sisälle nopeammin.

Mutta, jos tapahtumajohtamisen kannalta tätä asiaa katsotaan – Pohjois-Suomen Erämessujen jälkilöyly on vasta alkamassa. Erilaiset kiitostilaisuudet, karonkat, laskutukset, palautteiden käsittely ym. ovat vasta tulossa. Mutta meidän opiskelijoiden osalta homma on yhden raportin jälkeen aika paketissa, ja kesä voi alkaa!


Yllä olevat kuvat @Jenni Pyhäjärvi


Mutta mitäs tästä keväästä sitten jäi päällimäisenä mieleen?

Ainakin paljon työtä – suunnittelua, suunnittelua ja suunnittelua. Mutta olen erittäin tyytyväinen messuihin, sekä siihen, että me kuitenkin kaikessa onnistuttiin, tavalla tai toisella.

Itselle tämä oli vasta ensimmäinen tapahtuma järjestäjän näkökulmasta, joten opittavaa on vielä hirmuisesti. Eikä sitä nyt voi olettaakaan, että ensimmäisellä kerralla jo kaiken osaisi – ei mitenkään. Mutta tästä on hyvä suunta ylöspäin!

Ja kyllä jäi semmoinen pieni palo, että kyllähän näihin tapahtumiin voisi osallistua jatkossakin – muutenkin kuin vain vierailijana. Tarkoitan nyt siis tietenkin, että tapahtuman järjestäminen kiinnostaa ehkä jopa hieman enemmän kuin aikaisemmin.


Mutta nyt on mukava huilata (lue: tehdä töitä ja kesän kursseja niska limassa) kesä. Rentoutuneena ja reippaana sitten syksyllä 3. vuoden opintojen pariin.

Ihanaa kesää kaikille!

Tschüss!

 

 

 

Mistä Erämessut löytää?

Heipparallaa taasen!

Täällä Rovaniemellä on alkanut pikkusen näkyä jo kevään merkkejä, kun lumen alta on tullut esiin pirullinen, liukas peilijää.
Mutta mikä parhainta, päivä on pidentynyt! Ja jäällä hiihtohan menee tän kevään urheilulajiksi numero yksi, on muuten rankkaa monen vuoden hiihtotauon jälkeen, ei tarvitse edes ylämäkiä.

(Kuvituksena omia kuvia eri reissulta)


Mites viime postauksessa esille tulleet Erämessut sitten edistyvät?

Noh, ollaan päästy Pohjois-Suomen Erämessujen makuun, ja alan olla myös itse kartalla kevään ohjelmista. Jes!

Me suunnitellaan oheistapahtumia pitkin kevättä, ja ensimmäinen tapahtuma onkin niin lähellä, kuin tämän viikon lauantaina.

Elikkäs, Martin Pilkit järjestetään lauantaina 8.4.2017. Toki me ei Martin Pilkkejä järjestetä, vaan meiltä lähtee sinne opiskelijoita markkinoimaan Erämessuja.
Jos oot Luoston lähettyvillä, niin ei kun paikan päälle vain. Jos et Luostolle pääse – menehän pika pika seuraamaan Pohjois-Suomen Erämessuja Facebookissa, mistä voit seurata live lähetystä Martin Pilkeistä pitkin päivää.


Tästä sopiva aasin silta itse aiheeseen, eli mites Pohjois-Suomen Erämessuja (ja meidän toimintaa) voikaan seurata sosiaalisessa mediassa?
Jaan teille nyt tärkeimmät kanavat, mistä Erämessut löytää.
(Pääset sivuille suoraan linkeistä).

Facebook tapahtumasivu – anna kaikkien tietää, että olet osallistumassa tapahtumaan

Pohjois-Suomen Erämessut Facebookissa – tykkää, tykkää ja tykkää!

@erämessut Instagramissa – pitkälti meidän opiskelijoiden päivittämä tili

Lapin Messujen omat sivut – täältä löytyy myös kaikkien meidän opiskelijoiden blogit (!!)

Bonus! Lapin Messut -sovelluksen saa nyt ladata App Storesta tai Play kaupasta. Sieltä tulee löytymään kaikki oleellinen, mitä messuilla vierailijan tuleekaan tietää. Eli se toimii käytännössä sähköisen messuoppaan tavoin – mikäs sen parempaa!


Sosiaalinen media kuuluu meidän jokaisen elämään, se on markkinoinnin ja ulkoisen viestinnän väline, niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekkin. Siksipä onkin tärkeää, että myös me opiskelijat markkinoidaan omalta osaltamme Erämessuja. Siihen kun riittää vain tykkäys -napin painaminen tai jakaminen esimerkiksi Facebookissa.

Mitä omaan osuuteen tulee, en haluaisi tuoda itseäni esille liikaa sosiaalisessa mediassa (anteeksi pitkän termin käyttö, mutta inhoan some -lyhennettä). Mutta tietysti pyrin olemaan aktiivinen Erämessujen osalta, jotta sinäkin tavoittaisit upeat messut!

Ja mitä lähemmäs tapahtumaa mennään, sitä siisteimpiä juttuja siellä on tulossa, ja sitä paremmalla syyllä nyt Erämessujen sivut, kanavat ja tilit seurantaan hopi hopi!

Tekstiä kirjoittaessa aukesi myös verkkokauppa, josta saa huokeammalla hinnalla lippuja messuille. Verkkokauppaan pääset tästä!

Palaillaan, tschüss!

Matkalla messuille

Vai että pitäis alottaa blogi? No kaikkeahan täytyy kokeilla!

Alotetaan vaikka sillä, että opiskelen Lapin ammattikorkeakoulussa restonomiksi toista vuotta, ja olen tapahtumajohtamisen -kurssilla. Ja me ollaan mukana toteuttamassa Pohjois-Suomen erämessuja vuosimallia 2017.

Ja mähän en oo käyny koulussa sitten viime vuoden toukokuun. Jep, luit oikein. Tai itseasiassa oon käynyt koulussa, mutta en Lapin ammattikorkeassa. Vietin nimittäin melkein puoli vuotta Itävallassa vaihdossa. Nyt vuorimaisemia haikaillen yritän tottua tähän arkeen Suomessa. Ja kouluhommiahan on niin paljon rästissä että ihan hirvittää.

Mutta ei se mitään, aiheeseen. Erämessuja kohti siis? Ja siis kun ihan totta puhutaan, niin en oo henkilökohtasesti hirveen perillä, että mitä me mennään sinne tekemään, koska sain vasta pari viikkoa sitten tietää, että me ollaan mukana tässä.

Pohjois-Suomen Erämessut on iso tapahtuma ja on kyllä mahtavaa olla mukana siinä. En oo aikasemmin ollut mukana tapahtumien järjestämisessä, joten innolla ja kauhulla odotan mitä kevät tuo tullessaan.

Tapahtumien järjestäminen on kovaa työtä mutta lopputulos eli itse tapahtuma sitten palkitsee kyllä kaiken sen työn (ainakin toivottavasti).
Ehkä minusta kehittyy innokas tapahtumaosaaja, tai sitten ei, mutta ainakin yritys on kova!

Erämessuja ajatellen olen kyllä erittäin luontoläheinen ihminen ja matkustaminen sekä aito retkeily luonnossa on parasta mitä tiedän.


Jääkäähän seurailemaan mitä tässä keväällä vielä tapahtuu, on meinaa niin paljon muuttujia että käy jännäksi!

Seuraavaa postausta odotellessa, kattokaahan miltä siellä Itävallassa nyt sitten näytti:
(kaiken tuon lisäksi siellä myös opiskeltiin hiki hatussa mutta eihän ne nyt kuulu videolle)

Seuraavaan kertaan, tschüss!