Opiskelusta, identiteetistä ja teollisuusmatkailusta

Lapin ammattikorkeakoulun toisen vuoden restonomiopiskelijoiden tehtäväksi matkailuliiketoimintakonseptien johtamisen monimuotokurssille saatiin tänä syksynä toimeksianto Meri-Lapin alueella tehtävästä Teollisuusmatkailukonseptien kehittämishankkeesta. Pienryhmällemme...

Mäenlaskua laskiaisena Rovaniemellä

Viime syksynä pääsimme Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoina suunnittelemaan miten Rovaniemen kotiseutumuseon Totto ry voisi kehittää toimintaansa. Ryhmämme teki suunnitelman vuosittain järjestettävästä laskiaistapahtumasta, joka on suunnattu pääasiassa...

Osaamiseen satsaaminen kannattaa – myös matkailussa

Osaaminen ja osaamisen johtaminen on aiheena äärimmäisen mielenkiintoinen, ainakin allekirjoittaneille. Lähdimme pohtimaan työntekijöiden osaamista, ja etenkin osaamisen kehittämistä, osana matkailu- ja ravintola-alaa Rovaniemellä. Matkailusta on vuosien saatossa...

Talous. Kannattavuus.

Rovaniemi – matkailu joulubrändin ulkopuolella Kuva: Emilia Korsulainen     Rovaniemi – tuo mystisen Lapin ihana pääkaupunki ja Joulupukin koti. Rovaniemen pääelinkeinona toimii matkailu. Tänä vuonna tammi-elokuussa yöpymisiä tehtiin Rovaniemellä...

Authentic experiences for authentic customers

As we’ve been studying Kotler’s traditional STP-model as part of our Hospitality Management studies, we became eager to learn more about the Finnish travel industry’s customer segmentation. Visit Finland’s main customer segment division caught our eye.   Visit Finland...

Asiakasymmärrys

Aitoutta etsimässä Kuva: Emilia Korsulainen Onko Rovaniemellä tarjota matkailijoille muutakin kuin Joulupukki ja poroja? Kuva: Emilia Korsulainen Rovaniemi – Made in China? Muutama vuosi sitten, kun Rovaniemellä alkoi näkyä yhä enemmän ja enemmän kiinalaisia...