Kuva markkinointivälineenä

Minä ihailen ihmisiä, joilla on visio ja jotka työskentelevät toteuttaakseen sen. Ihan sama mikä se visio on laatuaan tai kuinka suuri se on, intohimo tekee siitä erityisen. Intohimo vaikuttaa, saa aikaan sekä antaa jotain jälkipolville. Kautta aikojen, suurin vaikuttaja on ollut kuva. Jo egyptiläiset tiesivät sanonnan ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” ja heidän kirjoituksensa onkin hieroglyfistä

Sanotaan että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sen voima on siis suurempi kuin voi yksi ihminen kuvitella, niin hyvässä kuin pahassakin. Hyvä kuva voi joko nostaa tai laskea yrityksen markkina-arvoa. Hyvän kuvan määritelmä on kuitenkin yhtä vakaa kuin kuun valo sumuisena yönä. 

Edellisessä postauksessa jo mainitsin ohimennen sosiaalisen median eräänä markkinakanavana. Sosiaaliseksi mediaksi voidaan lukea mikä tahansa verkkoviestintäympäristö ja suurimmat vaikuttajat sillä alueella ovat facebook ja instagram. Nämä kanavat tukeutuvat nimenomaan valokuvien voimaan. Mitä kaikkea pitääkään ottaa huomioon, jotta päästään julkaisemaan valokuva markkinointimateriaalina ja luomaan mielikuvaa potentiaaliselle asiakkaalle? 

Kolme suurinta työkalua markkinoinnin saralla ovat segmentointi, targetointi ja positiointi. Tämä on yös niin kutsuttu STP-malli. Työkaluja suositellaan käytettäväksi juuri tuossa järjestyksessä ja huomioon ottaen koko kolminaisuuden. Ilman isää ei voi olla poikaa ja ilman segmentointia ei voi olla targetointia. Jos tahtoo menestyä, täytyy myös olla positiotu

Harmillisesti useimmat unohtavat segmentoinnin tärkeyden. Markkinoiden kartoittaminen yleisesti ja kohdentamisen puuttuminen on valitettava ongelma useilla tahoilla. Ei tiedetä oikein mitä myydään, joten myydään vähän kaikkea ja samalla syödään omasta tuotosta iso osa pois. Uskon että tiedämme kaikki ainakin yhden tällaisen yrityksen.

Markkinoinnissa sisältöjen pitää tukea ja edistää yrityksen liiketoimintaa” 

”Tosielämän pitäisi olla lähtökohtana somesisällössä” 

Tosielämään ei kuitenkaan kannata keskittyä liikaa. Sisällön on oltava yleisien normien rajoissa ja seurattava asiakasprofiilia. Jokainen yrittäjä tietää parhaiten millaista asiakaskuntaa tavoittelee ja millainen kuva juuri siihen asiakasjoukkoon sopisi. Mitä he kaipaavat elämäänsä? Millaisen lupauksen kuva antaa? 

Kuva myy, koska siinä on sisältöä. Sisältö on se mitä asiakkaat yleensä hakevat tavalla tai toisella.  Sisältömarkkinointi on useimman pienyrittäjän oljenkorsi sekä pelastusrengas. Pelastaako se koko yrityksen, sen kertoo vain numerot mitkä jäävät viivan alle. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *