Palaa Opiskelijalle

Opiskelukykyä ja mielentaitoja

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä. Se vaikuttaa opintojen sujumiseen, tuloksiin sekä opiskelijan ja yhteisön hyvinvointiin. Tutustu opiskelukykyvideoon.

Ajatukset ja tunteet

​Erilaiset haasteet opiskelussa ja arjenhallinnassa kuluttavat voimavaroja. Usein ne vaikuttavat mielen hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen. Mielialan lasku ilmenee usein kielteisinä ajatusmalleina ja välttämiskäyttäytymisenä. Ja voi heijastua myös opiskeluintoon.

​Ajatuksemme, tunteemme, keholliset reaktiomme ja toimintamme ovat yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi jännittävässä tilanteessa voi tuntua ahdistavalta. Se aiheuttaa ajatuksen siitä, että selviääkö tilanteesta. Keho reagoi tähän vaikkapa sydämentykytyksillä ja käsien tärinänä. Nämä tunteet, ajatukset ja kehoreaktiot voivat aiheuttaa esimerkiksi jännittävän tilanteen välttelyä.

​Matkustajat bussissa video herättelee pohtimaan, miten suhtautua ikäviin ajatuksiin ja tunteisiin. Elämämme on kuin bussi ja me itse olemme sen kuljettajia. Ajatukset ja tunteet ovat muita matkustajia. Voimme kuunnella näitä muita matkustajia, mutta itse päättää mihin suuntaan kuljemme.

Oivan harjoitusten avulla opit tunnistamaan tunteitasi ja ajatuksiasi ja huomaamaan, miten niiden voi välillä antaa vain olla.

Myötuntoa itseä kohtaan

​​Pienen myötätunto-oppaan avulla voit ottaa pieniä askeleita myötätuntoisempaan suuntaan ja vaikuttaa sitä kautta ajatuksiin, tunteisiin, kehollisiin reaktioihin sekä toimintaan.

Vaativuuden tarina herättelee pohtimaan, oletko kenties ylikriittinen, perfektionisti tai täydellisyyden tavoittelija. Video neuvoo tavoittelemaan riittävän hyvää ja sietämään epätäydellisyyttä ja epäjärjestystä.

Kuvassa henkilö ojentaa kukkaa.

Tutustuttavaksi

 

​​