Melekoset messut

Nyt se on sitten taputeltu, Pohjois-Suomen Erämessut vuosimallia 2017. Nelipäiväiset messut antoivat, ottivat ja opettivat paljon. Mahtavinta oli huomata yhteishenki, joka messuilla vallitsi. Näytteilleasettajat olivat avoimin mielin ja jaksoivat rupatella kaikkien kanssa iloisesti joka päivä. Negatiivisti kommenttia ei tullut, muuta kuin messujen liikenteenohjauksesta ja parkkeeraamisesta. Näihin ongelmiin tartutaan varmasti ensi vuonna entistäkin tarkemmin ja hoidetaan näistä tiedottaminen paremmin. 

Tuntui että koko Oulu oli mukana messutunnelmassa ja saimmekin messuille aivan huikeat 46 200 messuvierasta!!! Ennätyksiä rikottiin ja sehän tuntui mahtavalta. Toivon että vieraat innostuivat uusista inspiroivista asioista, joita messuilta löytyi sekä tulevat ensi vuonna uudestaan. Itse löysin messuilta erittäin kivoja ostoksia ja monipuolisuudesta ei voinut valittavaa. Kaikille löytyi kyllä varmasti kaikkea 😉

Isoin urakka some-ryhmän kanssamme on nyt ohi ja täytyy sanoa, että hoidimme homman kyllä kunnialla kotiin! Olen erittäin tyytyväinen kaikkiin tuotoksiin mitä saimme tehdä messujen aikana ja pääsimme haastattelemaan tärkeitä henkilöitä, sekä saimme uusia seuraajia ja tuhansia tykkäyksiä! Alla linkit meidän Pohjois-Suomen Erämessujen Facebook ja Instagram tileihin, joista pääsee messutunnelmia tsekkaamaan 😉

https://www.facebook.com/PohjoisSuomenEramessut/

https://www.instagram.com/eramessut/

Messumatka on nyt ohi ja olen oppinut hurjan määrän uusia asioita. Ensiksi täytyy mainita, että helppoa se ei ole ja tämän kokoisten messujen järjestäminen vaatii järjettömän määrän aikaa, hikeä, verta ja hieman kyyneliä. Mutta kaikki on sen arvoista. Kärsivällisyys ja reipas mieli ovat valttia sekä periksi antamattomuus. Täytyy kulkea kuin juna eteenpäin koko ajan, eikä kompastella edessä tuleviin esteisiin 😉

Kiitos vielä kaikille mahtavasta matkasta, me kaikki teimme siitä yhdessä näin huikean ja onnistuneen, HYVÄ ME! <3

Erä sometusta!

Pohjois-Suomen erämessut ovat ottaneet haltuunsa sosiaalisen median ja teknologian hyödyntämisen toden teolla. Facebook ja Instagram päivittyvät lähes päivittäin uusilla erähenkisillä ja messuihin liittyvillä kuvilla ja päivityksillä. Olemme saaneet mukavasti tykkäyksiä, jakoja ja kommentointia ja aktiivinen ”some höpinä” on aina plussaa messujen markkinoinnin kannalta.

Itse olen mukana messujen some-ryhmässä neljän muun opiskelijan kanssa. Tehtävänämme on tuottaa sisältöä some-kanaviin ja pitää ne mahdollisimman aktiivisena ja mielenkiintoisena, kuitenkin humoristisella sävyllä, joka iskee kohderyhmään. Olemme sometuksen taustalle tehneet videoita, suunnitelleet oheistapahtumien sisällön sometusta sekä välillä raapineet päätämme uusien nokkelien ideoiden keksimisestä. Mielestäni sometus on onnistunut tähän mennessä erittäin hyvin ja aikataulun mukaisesti. Olen oppinut jo paljon uutta sometuksen maailmasta ja tajunnut että se ei todellakaan ole niin helppoa miltä näyttää. Se vaatii erittäin paljon tausta suunnittelua ja vaatii aikaa sekä paneutumista.

Isoin roolini sometuksessa tulee olemaan messujen live-lähetyksien toteutus, joka jännittää jo hieman. Saan onneksi oheistapahtumissa harjoitella live-lähetyksien tekoa jo ennakkoon, jotta itse messujen livet menisivät sitten jo paljon paremmin ja ammattimaisemmin 😉

Odotan innolla sometuksen lopputuloksia ja sitä kuinka iso vaikutus, sillä loppujen lopuksi nykyaikana on ihmisissä ja esimerkiksi siinä, kuinka he sosiaalisen median avulla tekevät päätöksiä lähteä tekemään asioita, kuten tulevat ja osallistuva Pohjois-Suomen erämessuille toukokuussa Oulussa!

 

Ensimmäinen matkani Pohjois-Suomen erämessuille

Haparoiden lähdin ottamaan ensimmäiset askeleeni kohti Oulussa järjestettäviä Pohjois-Suomen erämessuja vuosimallia 2017. Vastaavanlaisesta tapahtumasta minulle ei juuri aiempaa kokemusta ole, mutta innolla ja jännityksellä odotan mitä tulevan pitää. Olemme ideoineet jo yhdessä ryhmämme kanssa erilaisia oheistapahtumia, somea ja messujen markkinointia, jotka ovat ohjanneet meitä pohtimaan mikä messujen tarkoitus on ja kuinka niistä saadaan kaikille miellyttävä kokonaisuus.

Sanana erämessut olivat minulle aluksi todella vieras ja en oikein tiennyt miten olisin suhtautunut tulevaan projektiin. Mutta projektin edetessä ja siihen enemmän koko ajan tutustuessa, olen löytänyt oman paikkani siinä ja innostunut aiheesta ihan uudella tavalla. Rupesin miettimään omaa suhdettani eräilyyn, luontoon ja kaikkeen mikä liittyy kyseiseen aiheeseen. Tajusin että mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen alkanut arvostaa luontoa, siellä liikkumista ja sen kauneutta. Olen kyllä lapsesta asti tykännyt ulkoilla ja se ei ole ollut minulle mitenkään pakonomaista tai vierasta. Löysinkin erään Iltasanomien tekemän uutisen, josta löytyy Radio Aallon tekemä haastattelu ja video, retkiopas ja luontovalmentaja Virva Niissalosta. Niissalo ihmettelee suomalaisten vieraantumista nykypäivänä luonnosta ja metsästä. Niissalo kertoo esimerkiksi lasten suhtautumisesta luontoon ja sen vaihtelevuudesta sekä siitä, kuinka lasten liikkuminen metsässä on kömpelöä ja hankalaa. Linkki julkaisuun löytyy tästä www.is.fi.

Itseni ja läheisteni käytöksessä en ole huomannut tällaista vieraantumista, mutta ehkä se johtuu osittain siitä, että me arvostamme ja nautimme luonnosta ja siellä liikkumisesta sekä olemisesta. Jos luonnossa liikkuminen on ollut pienestä pitäen osa arkea ja elämää, niin se tulee luonnostaan myös aikuisena ja silloin sitä myös jatkaa tuleville sukupolville. Onhan se hieman valitettavaa, että esimerkiksi nykyajan kaupunkiperheet eivät pääse käsiksi luontoon tai lähesty sitä samalla tavalla esimerkiksi kaupungin ulkopuolella tai maalla asuvat. Suomessa kaikilla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä melko helposti keskelle luontoa sekä raikasta ja puhdasta ilmaa. Jokamiehenoikeudet ja vapaasti luonnossa liikkuminen ovat suuri rikkaus meille ja niitä saisi korostaa enemmän. Positiivisten uutisten julkaiseminen Suomen luonnosta ja metsistä pitäisi nostaa esille, eikä tuoda niitä pelottavia ja vieraannuttavia otsikoita ihmisten luettaviksi. Metsissämme on suurimmaksi osaksi kuitenkin erittäin turvallista liikkua ja nykyajan tekniikalla esimerkiksi saat paikannettua itsesi missä sitten liikutkin, jolloin eksyminen on lähes mahdotonta.

Kannustankin kaikkia lähestymään luontoa ja metsää sekä tutustumaan niiden upeaan tarjontaan!:)