Mitä opin projektista?

Tämä Yhdessä kasvuun -oppimisprojekti on ollut erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus itselleni. En omassa työssäni tilitoimistossa ole kovin paljoa saanut olla projektityöskentelyssä mukana, joten koin tämän projektin mukanaolon todella hyödyllisenä. Koen, että nyt valmiuteni työskennellä projekteissa ovat ainakin teknisesti ottaen hyvin hallinnassa.

Projektin alkuvaiheessa oma tehtäväni oli toteuttaa asiantuntijahaastattelu yrityskauppoihin liittyen. Haastattelin erästä tuntemaani tilitoimistossa työskentelevää yksikönpäällikköä, joka on ollut mukana yrityskauppatilanteissa. Tein haastattelun puhelimitse. Haastattelun tekemisestä opin, että kysymykset kannattaa suunnitella huolellisesti, ja että ne voisi lähettää vaikka ennakkoon luettavaksi ja mietittäväksi haastateltavalle. Kun puhelimessa juttelee ja samalla yrittää kirjoittaa haastateltavan mielipiteitä ylös, saa olla aika nopea sormistaan.

Otimme projektin alkaessa käyttöön erilaisia työvälineitä. Trelloa käytimme tehtävien merkitsemiseen ja niiden aikatauluttamiseen. Pidimme joka viikko palaverin Teamsin kautta. Teams oli muutenkin aktiivisessa käytössä, koska tallensimme sinne yhteisesti muokattavia ja tarvittavia tiedostoja ja pidimme muutenkin yhteyttä sen keskustelutoiminnon kautta toisiimme. Sosiaalisen median kanavista päätimme ottaa käyttöön LinkedIn:in. Loimme projektillemme sinne ryhmän, jonne postasimme esimerkiksi blogin uusista artikkeleista. Teamsia ja Trelloa en ollut aiemmin käyttänyt, joten oli mukava, kun ne tulivat tutuiksi nyt projektin myötä. Myöskään LinkedIn:ssä en ollut aiemmin ollut mukana, ja sainkin siitä hyvän perehdytyksen ryhmämme teknisistä asioista vastaavalta Henriltä.

Projekti opetti paljon uusia asioita. Kuva: Manfred Steger Pixabay

Projektin aikana olemme kirjoittaneet blogia. Blogiin on tullut tehtyä monta blogipostausta ja niiden suunnittelusta, tiedon etsimisestä ja ylipäänsä blogimaisesta kirjoittamisesta olen oppinut paljon. Sain olla mukana suunnittelemassa myös blogin teknistä toteutusta. Siinä tuli ilmi monta uuttaa asiaa, joista on varmasti myöhemmin hyötyä.

Projektin aikana seurasimme tarkasti käytettävissä olevia tunteja ja merkitsimmekin kaikki projektiin käyttämämme tunnit tuntiseurantaan. Opin projektin aikana aikatauluttamaan omia tehtäviäni paremmin kuin aiemmin. Varsinkin projektin loppupuolella, kun eri kursseilta alkoi tehtävien deadlinet kasaantua, vaatii aikataulutus erittäin tarkkaa suunnittelua, jotta sain kaikki tehtävät ajoissa tehtyä. Oli myös mielenkiintoista suunnitella, miten käyttää kaikki omat projektiin käytettävissä olevat tunnit.

Ajanhallinta tuotti välillä haasteita. Kuva: Myriam Zilles Pixabay

Aiheena yrityskaupat on erittäin mielenkiintoinen ja opinkin todella paljon, mitä yrityskauppaa suunnittelevalla kannattaa ottaa huomioon. Aiheeseen on saatavilla paljon tietoa ja asiantuntija-apua. Myös opinnäytetöitä ja väitöskirjoja oli tehty paljon yrityskauppoihin liittyvistä aiheista. Yllätyksenä ainakin itselleni tuli, että yrityskauppojen onnistunut toteuttaminen on todella haastavaa ja moni yrityskauppa meneekin valitettavasti pieleen. Onneksi myös rohkaisevia esimerkkejä löytyy netistä paljon ja asiantuntija-apua on paljon saatavilla. Opin, mitkä ovat kriittiset vaiheet yrityskauppaprosessissa.

– Katri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.