Lapinkampus Blog manual

Hyvä WordPressopas voit löytyä täällä: https://wpopas.fi/

Table of Content

Johdanto

WordPress

Tämän ohjeen tarkoituksena on tutustuttaa käyttäjä WordPress blogausohjelmistoon sekä antaa käyttäjälle valmiudet oman blogin luontiin. Ohjeen on tarkoitus olla tarpeeksi selkeä sekä helposti ymmärrettävissä, että aloittelevakin käyttäjä voi sen avulla omaksua ohjelmiston käytön omakseen. Ohjeessa ei käydä läpi jokaista WordPressin toimintoa, vaan annetaan käyttäjälle valmiudet perusblogin luontiin sekä siihen liittyvien perustoimintojen käyttöön. 

Tietoa Lapinkampus blogista

Lapinkampus blogi on WordPress sivusto, jossa Lapin AMK:n ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian käyttäjät voivat luoda ja käyttää yksin tai ryhmässä blogeja. Blogit tällä sivustolla ovat julkisia. Tällä sivustolla noudatetaan Lapinkampuksen käyttöehtoja ja tietoturva-asetuksia. Yksittäisiin blogitehtäviin tai tutkimuspäiväkirjoihin käyttäjiä kehotetaan käyttämään sisäisiä blogityökaluja Lappia Maharassa tai Moodlessa.

Rekisteröinti Lapinkampus Blog sivustolle on rajoitettu kouluihin ja järjestöihin jotka liittyvät Lapin AMK, Lappia konserniin Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) kautta. Käyttäjät muista järjestöistä voivat pyytää käyttäjätunnusta eoppimiskeskuksesta.

Käyttömättömiä ja tyhjiä testiblogeja poistetaan säännöllisin väliajoin, blogikategoriat “Koulutus”, “Organisaatio” ja “Projektit” on tarkoitettu vain aktiivisille blogeille.

Etusivu

Lapinkampus-blogin etusivu https://blogi.eoppimispalvelut.fi sivulla voit klikkaa nappi ‘Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy’. Seuraava sivulla voit rekisteröityä Lapinkampus Blogin käyttäjäksi ja kirjautua sisään omaan blogiisi.

Rekisteröityminen

Tällä sivulla voit rekisteröityä Lapinkampus Blogiin. Rekisteröitymiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen*, jonne ohjelma lähettää varmennus sähköpostin, joka sisältää alustavan salasanan sekä verifiointi linkin. Tässä valittu käyttäjänimi ei ole sama, joka tulee näkyviin blogissasi, vaan tätä nimeä käytetään sisään kirjautumiseen. Muista, että käyttäjätunnus sekä salasana ovat henkilökohtaisia eikä niitä tule saattaa muiden tietoon.

Jos omistat jonkin muun sähköpostiosoitteen (ei Hotmail) ota yhteyttä eoppimiskeskukseen.

 

Rekisteröinnin varmennus

Ohjelma antaa rekisteröinnin varmennuksen. Rekisteröinnin jälkeen käyttäjällä on 2 päivää aikaa aktivoida oma käyttäjänimensä klikkaamalla sähköpostiin tullutta linkkiä.

3 (Rekisteröinnin varmennus)

 

Käyttäjänimen aktivointi

4 (Käyttäjänimen aktivointi)

Olet juuri aktivoinut käyttäjätilisi wordpressiin. Muista että käyttäjänimi ja salasana ovat henkilökohtaisia! Älä jaa niitä kenellekään! Voit nyt kirjautua sisään!

Ohjelmaan sisäänkirjautuminen

Kirjaudu sisään valitsemallasi käyttäjänimellä sekä salasanalla jonka ohjelma sinulle onantanut.

Huom.Salasanan voit vaihtaa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen

 

5 (Ohjelmaan sisäänkirjautuminen)

(more…)