Tehtävä 1. Hyvinvointiteknologia maailmalla/ FysiApp

Terveys ja hyvinvointiteknologia on kehittyvä ja digitalisaation innovaatioita tuottava ala. Tehtävänä oli kirjoittaa artikkeli/postaus jostakin itseä kiinnostavasta aiheesta liittyen hyvinvointiteknologiaan sekä liikunta- tai hoitoalaan. Ensimmäisen postauksen aiheeksi valitsin fysioterapeutin ammattini liittyen minua kiinnostava FysiApp -sovelluksen. En ole henkilökohtaisesti käyttänyt sovellusta,mutta se kiehtoo ajatuksena itseäni. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden nopeiden ja yksilöllisten harjoitus- ja kuntoutusohjelmien luomiselle.

Sovelluksessa käytetään pohjana kuitenkin valmiita pohjia, joka tekeekin työstä helppoa ja tehokasta. Mietityttämään jää se, pystyykö sovelluksen avulla luomaan todella yksilöllisiä harjoitusohjelmia – vai joutuuko appin käyttäjä niin sanotusti tyytymään esimerkiksi vaihtoehtoiseen harjoitukseen/liikkeeseen,mikäli juuri oikeaa ei löydy sovelluksen liikepankista. Sovellus tarjoaa mielenkiintoisen version myös harjoitteiden tallentamisesta tietyssä appi paketissa: asiakkaan omaa harjoittelua pystytään kuvaamaan ja tallentamaan myöhempää käyttöä varten. Voisi kuvitella, että tälläisem sovelluksen tietoisuuden lisääminen voisi akrivoida sen mahdollisia käyttäjiä etenkin tietynkaisn fitness lifestylen jyllätessä nykynuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Sovelluksen avulla olisi oman kehittymisen seurantakin taattua ja se jäisi “muistiin”.

Applikaatio tarjoaa hyvän ja ainutlaatuisen suomalaisen työkalun tehostamaan työtä kuntoutuspuolen ammattilaisten keskuudessa. Uskon,että appin käyttö painottuu kuitenkin lähinnä pienyrittäjien keskuuteen, koska tutkimuksellista näyttöä ei vielä juurikaan ole. Ulkomailla samankaltaisia sovelluksia löytyy jo useampia ihan AppleStorea selaillessa, esimerkkinä Physical Exam -sovellus, joka tarjoaa vaihtoehtoja hoitotyön ja kuntoutustyön puolelle ( Exercises -versio).

-Ryhmä 4

Lähteet:

https://www.fysiapp.fi/LISENSSISOPIMUS.pdf

https://www.fysiapp.fi/ominaisuudet.html

https://www.finna.fi/Record/jykdok.1044386

http://www.theseus.fi/handle/10024/97759 (AMK-tason työ käyttökokemuksista)

https://www.utu.fi/fi/yksikot/braheadevelopment/koulutus/taydennyskoulutus/terveys-ja-hyvinvointiteknologia/Sivut/home.aspx

2 thoughts on “Tehtävä 1. Hyvinvointiteknologia maailmalla/ FysiApp

  1. Olisi ollut kiva kun näitä sovelluksia on pilvin pimein. Jos olisi ollut pieni vertailu, kun olet asiantuntija.

  2. Hei!

    Mielenkiintoinen juttu!

    Hyvä pointti tuosta pystyykö sovellus todella luomaan yksilöllisiä harjoitusohjelmia. Samankaltaisia sovelluksia on runsaasti saatavilla ja kehitys on kiihtyvää. Mikäli sovellusten monipuolinen tarjonta saa porukan liikkumaan ja kehittämään hyvinvointia, niin kaikki on eteenpäin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *