Tehtävä 1 Hyvinvointiteknologia maailmalla

Aidcube- sovelluksen käyttö keuhkojen elinsiirto-ehdokkaiden kuntouttamisessa.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa arvioitiin kotona puhelinsovelluksen avulla tapahtuvan intervention turvallisuutta ja toteutettavuutta Tavoitteena oli saada korkean riskin ja korkean iän omaavia ehdokkaita voidaan asettaa etusijalle elinsiirtoa varten. Pyrkimyksenä oli puuttua  riskitekijöihin, jotka vaikuttavat elinsiirron odottamiseen ja siirron jälkeisen toipumisen edistämiseen. Tutkimuksessa räätälöitiin kaupallisesti saatavilla oleva mobiilisovellus Aidcube.

 

Sovelluksen avulla potilaat voivat tarkastella päivittäistä harjoittelua, videoita ja kuvauksia jotka ohjaavat suorittamaan harjoitteet oikein, harjoitteiden toteuttamisten päiväkirjoja ja ilmoituksia terveydenhuollon ammattilaiselle. Palveluntarjoajan puolella voidaan räätälöidä harjoituksia ja seurata reaaliaikaisesti potilaan etenemistä. Tutkimuksessa oli tehty kahdeksan viikon mittainen kotona tapahtuvaan harjoitteluun ja ravintointerventioon perustuva kuntoutusohjelma.

Tutkimukseen osallistui 15 valittua aikuista henkilöä. Tutkimuksessa havaittiin, että kotona tapahtuva liikunta ja ravitsemusohjelma on turvallinen, tehokas ja toteuttamiskelpoinen ja sillä voidaan parantamaa aikuisten elinsiirtopotilaiden tilannetta.

https://aidcube.com/

A mobile health technology enabled home‐based intervention to treat frailty in adult lung transplant candidates: A pilot study Clinical TransplantationVolume 32, Issue 6 First published: 09 May 2018. Jonathan P. Singer, Allison Soong, Allan Bruun, Ayana Bracha, Greg Chin, Steven R. Hays, Jasleen Kukreja, Julia Rigler, Jeff A. Golden, John R. Greenland, Chris Garvey

Ryhmä 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *