Ryhmä 5 Tehtävä 1 Taimi Activity System

TAIMI ACTIVITY SYSTEM

 

Taimi Activity System on suomessa suunniteltu ja valmistettu aktiviteettikokonaisuus ikääntyville. Sen tarkoituksena on edistää toimintakykyä ja tarjota virkistystä mielelle ja keholle. Laitteistoa on helppo hyödyntää hoitolaitoksissa. Tämä järjestelmä herätti oman mielenkiintoni, koska kohderyhmänä ovat erikoisesti ikääntyvät, joiden toimintakykyä tulisi edistää kaikin mahdollisin keinoin. Samalla voidaan tarjota ikääntyville virikkeitä heidän arjessa. Järjestelmää hyödyntävät jo useat terveydenhuollon ja kuntoutuksen amattilaiset asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja kognitiivisen toimintakyvyn edistämiseksi. Se voidaan räätälöidä asiakkaalle tarpeen mukaan ja sitä voi suorittaa joko seisten tai istuen.

Järjestelmä perustuu tehokkaaseen liiketunnistusjärjestelmään, joka mahdollistaa käyttäjän liikkeiden ja yksityiskohtien tarkan seurannan ja rekisteröimisen. Järjestelmään kuuluu tällä hetkellä viisi erilaista ohjelmaa, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa virkistyshetken ja aktiviteetin. Ne perustuvat liikesarjoihin, jotka edistävät käyttäjänsä fyysistä, psyykkistä ja kognitiivista toimintakykyä.

Kaikki keinot, jotka ylläpitävät ja edistävät ikääntyvän toimintakykyä sekä tarjoavat virikkeitä ovat tervetulleita hoitotyön arkeen. Järjestelmä soveltunee erilaisiin vanhustenhuollon toimintaympäristöihin hyvin sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Omassa työympäristössäni tehostetun palveluasumisen yksikössä järjestelmä olisi tervetullutta vaihtelua asukkaille. Järjestelmää voitanee hyödyntää myös muissa kohderyhmissä. Vaikka järjestelmästä ei ole saatavissa selkeää tutkimusnäyttöä vielä, on se varmasti edistämässä osaltaan tulevaisuuden suuntia ikääntyville suunnatuissa teknologiapalveluissa.

 

http://www.taimiactivity.fi/#ankkuri

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *