Hanke

Seksuaaliterveys Lapin lasten, nuorten ja vanhempien voimavaraksi

Hankkeen päätavoitteina ovat Lapin läänin alle 25-vuotiaiden lasten, nuorten ja perheiden seksuaali- ja lisääntymisterveyden vahvistuminen ja kehittyminen. Lisäksi tavoitteena on ammattilaisten valmiuksien lisääntyminen ja kehittyminen lasten, nuorten ja perheiden seksuaaliterveyden edistämisessä. Kolmantena päätavoitteena on kehittää ammattilaisten yhteistyötä eri palveluketjujen välillä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi.

Hankkeen hakija on Lapin ammattikorkeakoulu (Rovaniemi, Kemi ja Tornio). Aktiivisina kumppaneina, joiden kanssa yhdessä kehitetään alueen lasten, nuorten ja perheiden seksuaaliterveyttä ovat Lapin ja Länsipohjan sairaanhoitopiirit sekä Rovaniemen kaupunki (Sosiaali–, terveys-, sivistystoimi).

Hanketta hallinnoi Lapin ammattikorkeakoulu. Hankkeen hallinnoija vastaa hankkeen koordinoinnista ja hallinnoin-nista. Lapin ammattikorkeakoulu vastaa hankeraporttien laadinnasta ja niiden toimittamisesta rahoittajille sovittuna aikana. Taloudellisesta koordinoinnista vastaa myös hankkeen hallinnoija, joka yhdistää ja kokoaa muut tarvittavat todentavat asiakirjat hankkeen projektikirjanpitoon.

Kehittämistyö tapahtuu hankkeeseen osallistuvissa kunnissa, yhteistyöverkostoissa ja oppilaitoksissa. Lapin sairaanhoitopiiri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja Rovaniemen kaupunki (terveys- koulupuoli) toimivat aktiivisina kumppaneina, joiden kanssa yhdessä kehitetään alueen lasten, nuorten ja perheiden seksuaaliterveyttä ja tehdään hankkeen käynnistyessä toimenpidesuunnitelmassa tarkennettavia interventioita. Hankkeeseen rekrytoidaan osa-aikainen projektipäällikkö ja projektityöntekijä sekä osa- aikaisia kehittäjä työntekijöitä.
Hankkeen vastuuhenkilöinä toimii projektipäällikkö.

Hankkeen tuloksena alle 24 –vuotiaiden lasten, nuorten ja perheiden seksuaalitietoisuus on vahvistunut ja ammattilaisten valmiudet ovat kehittyneet seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä. Ammattilaisten välinen yhteistyö on lisääntynyt seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä.

 

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö, terveydenhuollon lehtori Sirkka Havela puh.0407371728  sirkka.havela(at)lapinamk.fi

Projektityöntekijä, terveydenhuollon lehtori Ritva Varrio ritva.varrio(at)lapinamk.fi

Projektityöntekijä, Rovaniemen kaupungin terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja Noora Wilhelmsson noora.wilhelmsson(at)rovaniemi.fi