Ryhmänmuodostus
Ennen kuin lisäät Ryhmänmuodostus-moduulin, sinun tulee luoda ryhmämuoto opiskelijoiden luomille ryhmille. Näin vältät ryhmien sekoittumisen kurssin muihin mahdollisiin ryhmiin ja helpotat ryhmätehtävien luomista opiskelijoiden luomien ryhmien perusteella.
Kun olet luonut ryhmänmuodotuksesi (kuvattu muualla ohjeissa, kohdassa Ryhmät), voit luoda ryhmänmuodostus-moduulin ottamalla muokkaustoiminnon käyttöön ja napsauttamalla plus-kuvaketta lisätäksesi aktiviteetin tai aineiston. Valitse ponnahdusikkunasta Ryhmänmuodostus.

Anna moduulille selkeä ja kuvaava nimi. Kuvauskentässä on hyvä kertoa, mihin ryhmänmuodostusta käytetään. Korosta erityisesti, että ryhmän jäsenyys on tai voi olla edellytys tehtävään osallistumiselle.
Määritä ryhmien luomisen aloitus- ja päättymisajankohta. Valitse ”Käytä ryhmittelyä” -kohdan jälkeen juuri luomasi ryhmä. Aseta tarvittaessa ryhmän jäsenten vähimmäis- ja erityisesti enimmäismäärä. Yleensä opiskelijoiden ei pitäisi voida liittyä useampaan kuin yhteen ryhmään.

Yleiset käyttöoikeudet -kohdassa voit käyttää työkalua täysimääräisesti. Voit pitää kaikki vaihtoehdot valittuina. Poikkeuksena voi olla tilanne, jossa et halua opiskelijoiden vaihtavan ryhmää liittymisen jälkeen — tällöin kyseinen asetus kannattaa poistaa käytöstä. Tärkeä asetus on salasanan asettaminen ryhmälle, jotta opiskelijat voivat hallita ryhmään liittymistä. Myös Muut asetukset -kohdan asetukset voidaan yleensä pitää oletusarvoisina.

Loput vakioasetukset voidaan yleensä jättää ennalleen. Ryhmävalintatyökalussa ei useimmiten ole tarpeen rajoittaa pääsyä, mutta edistymisen seuranta voidaan halutessa ottaa käyttöön.
Kun asetukset on määritetty, ne voidaan tallentaa. Tämän jälkeen ryhmänmuodostuksen etusivu näyttää tältä:

Opettajana voit edelleen luoda ryhmiä tässä työkalussa, ja näkymäsi on sama kuin oppilailla. Neuvo oppilaita käyttämään kuvailevia ryhmän nimiä ja lisäämään selittävän kuvauksen ryhmästä.

Kun yksi ryhmä on luotu, etusivu näyttää tältä. On hyvä huomioida, että ryhmän luomisen jälkeen opiskelijat eivät voi enää muuttaa ryhmän nimeä tai kuvausta eivätkä lisätä tai muuttaa salasanaa jälkikäteen.käteen.
