Samanaikaisohjauksen malli

Hankkeessa on kehitetty samanaikaisohjaukseen perustuva pedagoginen malli. Tavoitteena on ollut luoda yhtenevä samanaikaisohjauksen toimintatapa jokaiselle mallin kehittämiseen osallistuvalle koulutuksen järjestäjälle (Peräpohjolan Opisto, Ammattiopisto Lappia ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU). Mallin laatimiseksi hankeverkostolle on järjestetty kaksi yhteiskehittämisen työpajaa.

Samanaikaisohjauksen malli on esimerkki siitä, miten oppilaitokset yhdessä verkostonsa kanssa voivat toteuttaa samanaikaisohjauksen toimintatapaa. Samanaikaisohjaus tarkoittaa yhden tai useamman organisaation ja kahden tai useamman asiantuntijan ohjaustoimenpiteistä muodostuvaa kokonaisuutta, jonka keskiössä on opiskelijan yksilölliset ohjaus- ja tukitarpeet.

Samanaikaisohjaus on moniammatillista yhteistyötä, johon osallistuvat oppilaitoksen sekä muiden tarvittavien organisaatioiden asiantuntijat.

Tavoitteena on, että opiskelija tulee kuulluksi ja ymmärretyksi ja ohjaus edistää hänen opintojen etenemistä ja opintoihin sitoutumista. Samanaikaisohjaus edistää tasa-arvoa sekä vahvistaa opiskelijan kuulumisen tunnetta. Samanaikaisohjauksen toimintatapa perustuu yhteistyöhön ja luottamukseen ja siinä huomioidaan tietosuoja. Se mahdollistaa usean eri alan ammattilaisen yhteistyön opiskelijan parhaaksi. Myös ohjaukseen osallistuvat ammattilaiset voivat oppia toisiltaan ja jakaa tietoa.

Samanaikaisohjauksen malli kuvana

Tästä linkistä voit ladata samanaikaisohjauksen mallin itsellesi pdf-tiedostona.