Tiedonsiirrosta

Tiedonsiirtotekniikat ovat sidoksissa laitetekniikkaan, sillä laitteet rajaavat käytettävissä olevilla radiolähettimillään sekä muilla fyysisillä kytkentäkeinoilla käytössä olevat tekniikat. Ohjelmiston kehittämisessä on päätetty rajata siirtotavat normaalin kuluttajalaitteissa olevien laitteiden siirtotapoihin. Kuluttajalaitteella tarkoitetaan älypuhelinta, tablettia tai kannettavaa. Siirtotapoja ja niiden hyötyjä sekä haittoja ovat:

SiirtotapaHyötyHaitta
KaapeliNopeaMahdollisesti vaikea toteuttaa, vaatii kaapelia ja kaapelista riippuen lähellä oloa
WLANNopea, olemassa olevat tekniikat pohjaavat tähänTyypillisesti n. 40m kuuluvuus, Tarvitsee tukiasemalaitteen
BluetoothSiirto suoraan laitteesta toiseenMax 10m kuuluvuus
Kamera (QR, viivakoodi)Mahdollisesti selkein alustariippumaton paikallinen siirtotapaRajattu tiedonsiirtomäärä. Käytettävyys
Puhelinverkkoolemassa olevat tekniikat pohjaavat tähänVerkon saatavuus on satunnaista
NFC Rajattu tiedonsiirtomäärä. Ei tarjoa mitään parannusta muihin tekniikoihin

Siirtotavoista ohjelmiston kehittämisen kannalta internet-yhteys on varmin tekniikka. Tähän lasketaan mukaan paikallisverkon rakentaminen maastoon langattomalla WLAN-yhteydellä tai verkkokaapelilla.

Tärkeä tekijä WLAN-tekniikan käytön valintaan on sen yhteensopivuus valittujen tekniikoiden tavoissa tuoda internet maastoon. Sekä Starlink, että 4G reitittimet tuottavat WLAN-verkon. Samalla kun internet-yhteys mahdollistetaan WLAN-tekniikalla reitittimeltä, niin sitä voi käyttää myös laitteiden väliseen siirtoon.

Maastolaitteelta toiselle

Maastosta pilveen