Järjestelmä ja tietokanta

Yleiskuva ohjelmien suhteista

Maastossa tehtäviä töitä on useita. Teuraskirjan täyttäminen, vasataulun täyttäminen ja eloporojen merkitseminen. Työtehtäviä on lähestytty kutakin omana ohjelmanaan, jotta voidaan tutkia kunkin työtehtävän käyttöliittymälliset sekä tiedolliset tarpeet.

Järjestelmän yleiskuvaa katsotaan tässä kontekstissa kunkin ohjelman järjestelmien liitäntöjen sekä tietokannan kautta.

Eloporojen kirjauksen selvittäminen on hankkeessa jäänyt vähäisimpään rooliin. Tämä on perusteltua sitä kautta, että sen tekniset ja tiedolliset vaatimukset ovat vähäisimmät. Eloporojen kirjauksessa omistajalle lisätään yksi kerrallaan porolajisummaa. Tämän takia eloporojen kirjaus on merkattu katkoviivalla.

Yleiskuvassa kaikki vasemmalla olevat ohjelmat ovat maasto-ohjelmia, joiden keräämä tieto siirretään pilveen. Pilvipalvelun web-käyttöliittymän kautta teurastamo voi liittää ruhojen painot teuraskirjaan. Web-käyttöliittymästä voidaan myös ladata lukuporoon tiedot.

Yleiskuvassa on hahmoteltu digitalisaation ohjelmien suhteet tilanteessa, missä olisi maastossa käytössä digitaaliset kirjauskeinot. Raportoinnissa ja kirjanpidossa säilyisi lukuporo-ohjelma. Ensimmäinen askel digitalisaatioon. Seuraavat askeleet olisivat uusien järjestelmien kehittäminen maaston sijaan toimistolle korvaamaan olemassa olevia ohjelmia ja tuomaan uusia ohjelmia.

Raportointi- ja arkistotietokanta

Tuotantotietokanta

Toimintaloki