Muuttuva matkailun liiketoimintaympäristö

0 of 34 lessons complete (0%)

9. Yrityksen liiketoimintaympäristö nyt ja tulevaisuudessa

9.1 Millaisessa ympäristössä toimimme nyt? 

This is a preview lesson

Register or sign in to take this lesson.

Tehtävän tavoitteena on koostaa yhteen aiemmilla oppitunneilla tehdyt PESTEL-analyysin osa-alueet ja tunnistaa niiden avulla kokonaiskuva yrityksesi tai työpaikkasi nykyisestä liiketoimintaympäristöstä.  


Kesto: 2 h 30 min

Tehtävä: analyysi

Liiketoimintaympäristöä voidaan analysoida erilaisilla työkaluilla, kuten SWOT-nelikenttäanalyysilla, PESTEL-analyysilla ja viiden kilpailuvoiman analyysilla (Porterin viisi kilpailuvoimaa). Näiden analyysien avulla yritys voi tunnistaa vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat sekä saada käsityksen toimintaympäristönsä keskeisistä tekijöistä. 

Kokoa PESTEL-analyysin avulla esille nostamistasi kriittisistä tekijöistä keskeisimmät. Kirjaa ne SWOT-nelikenttäanalyysiin jaottelemalla ne sisällön mukaisesti oikeisiin kohtiin nelikentässä.  

Nelikenttäanalyysissä kuvataan yrityksen liiketoimintaympäristön vahvuuksien ja heikkouksien lisäksi myös siihen sisältyvät uhat ja mahdollisuudet. Yrityksen liiketoimintaympäristön vahvuudet ovat niitä tekijöitä tai resursseja, joita yritys pystyy hyödyntämään. Heikkoudet puolestaan ovat tekijöitä, joita yrityksen täytyy parantaa pystyäkseen toimimaan tehokkaasti.   

Jatka SWOT-nelikenttäanalyysiin kirjaamisen jälkeen TOWS-työkalun käyttöön. Sen tavoitteena on konkretisoida tunnistettuja kriittisisä menestystekijöitä konkretian, tekojen ja toimenpiteiden tasolle. Jatka siis työkalujen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaisesti työskentelyäsi niin, että saat hahmoteltua konkreettisen kokonaiskuvan yrityksesi tai työpaikkasi liiketoimintaympäristön nykytilasta.