Blogger blogi

Linkki palveluun

https://www.blogger.com (kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta Omalla työ/opiskelusähköpostillasi, joka johdattaa sinut HAKA kirjautumiseen)

Lyhyt kuvaus

Palvelu toimii osana Googlen G-Suite for education (ent. GAFE) pakettia, joten jokainen Lapin AMK:n opettaja tai opiskelija pääsee luomaan blogeja nopeasti omille verkkotunnuksillaan. Blogger eroaa WordPress palvelusta pienimuotoisuudellaan. Käyttäjät ovat kokeneet bloggerin helpommin käyttöön otettavaksi. Toki Bloggerissa ei ole ulkoasu- tai ominaisuusvaihtoehtoja läheskään niin paljon kuin WordPressissä.

Bloggerin etuna on sen mahdollisuus suojautua julkiselta näkymiseltä. Blogia voi työstää ryhmänä, ilman että sitä on mitenkään julkaistu Internettiin. Blogi voidaan pitää myös ”suljettuna” vain halutuille opiskelijoille.

Käyttötarkoitus

Palvelu soveltuu hyvin esimerkiksi blogeihin ja pienimotoisiin WWW-sivustoihin.

Käytössä huomioitavaa

Palvelu on käytössä kaikille Lapin AMK käyttäjille HAKA-kirjautumisen kautta.

Kirjalliset oppaat

Blogger ohjeet

Ohjevideo