TAIDON TUTKIMUS JA TULEVAISUUS -SEMINAARI
Torstaina 7.10.2022 Santasport Lapin urheiluopisto, auditorio TieraTervetuloa Lapin ammattikorkeakoulun ja Santasport Lapin Urheiluopiston Skills4Life – Taidot elämään -hankkeen Taidon tutkimus ja tulevaisuus -päätösseminaariin torstaina 7.10.2021. Taidon tutkimus ja tulevaisuus -päätösseminaari järjestetään Santasport Lapin Urheiluopistolla auditorio Tierassa, ja mukana on huikeita asiantuntijoita muun muassa KIHU:lta ja Jyväskylän yliopistosta!
Lue täältä asiantuntijoiden ja luentojen tarkemmat esittelyt !
9.00-9.15 Päivänavaus ja Skills4Life-hankkeen esittely
9.15-10.15 Sami Kalaja – Varhainen erikoistuminen vai monilajinen harrastaminen? – näkökulmia urheilijan polkuun
10.15-11.15 Juha Ahtiainen – Hermolihasjärjestelmän mekanismit taidon kehittymisessä.
11.15-12.00 Lounas, Leiripaikka
12.00-12.45 Olli Cajan – Liikettä houkutteleva harjoitusympäristö -demo
12.45-13.30 Jukka Shemeikka – Taidon osien mittaaminen – Järkeä vai ei?
13.30-14.00 Kahvitauko
14.00-15.00 Tomi Vänttinen – Taito – taustalla rautaa ja softaa
15.00-16.00 Niilo Konttinen – Valmennusprosessin urheilupsykologinen tukeminen
Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä.
Lapin aluehallintoviraston alueella ei ole tällä hetkellä käytössä kokoontumisrajoituksia, mutta suosittelemme tietysti pitämään tilaisuudessa kasvomaskia ja huolehtimaan käsihygieniasta. Ethän tule paikalle flunssaoireisena.
LÖYDÄ ITSELLESI SOPIVAT OPINTOKOKONAISUUDET
“Skills4Life – Taidot elämään” on Lapin AMK:n ja Lapin Urheiluopisto Santasportin yhteishanke, joka tuo liikunta- ja urheilumaailman osaamisen erilaisiin toimintaympäristöihin.
Opiskele verkossa
Koulutuskokonaisuus on suunniteltu hyödyntämään digitalisaatiota. Opiskelu tapahtuukin pääosin verkossa.
Taito-oppimista
Koulutuksen keskiössä on taidon käsitteen määrittely sekä taidon oppimisen ja opettamisen pedagogiset mallit.
Sinulle sopivin kokonaisuus
Koulutus toteutetaan erilaisissa moduuleissa, joista voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden.
UUTISET
TIETOA SKILLS4LIFE -HANKKEESTA
Taidon oppimisen osaaminen on kansallisesti hajanaista. Taitoteoriaa ei hyödynnetä riittävästi arjessa. Siksi Skills4Life -hankkeen tavoitteena onkin jalkauttaa liikunta- ja urheilumaailmassa käytettyjä taitoja ja huippuosaamista erilaisiin toimintaympäristöihin.
KOULUTUS
MODUULIPOHJAISET KOKONAISUUDET
Verkossa toteutettava opintokokonaisuus sisältää kuusi erilaista moduulia, joita voit suorittaa 5-30 opintopisteen laajuisesti oman mielenkiinnon mukaisesti. Aiheet vaihtelevat esimerkiksi itsensä johtamisesta luontosuhteeseen ja motivaatioon.
UUTISET
LUE LISÄÄ AIHEESTA BLOGISTAMME
Haluatko tietää lisää taitoteorian hyödyntämisestä? Taito-blogissa kerromme Skills4Life -hankkeen tuoreimpia kuulumisia sekä aiheen ytimestä että sitä hieman sivuten. Blogin kautta haluamme saada nykytiedon ja ymmärryksen taidosta ylettymään arkeen asti.
Usein kysytyt kysymykset
Kenelle koulutus on suunnattu?
Koulutuskokonaisuus sisältyy Lapin AMK:n ja Lapin korkeakoulukonsernin jatkuvaan opintotarjontaan. Koulutuskokonaisuus sisältöineen on avoimesti saatavilla ja hyödynnettävissä esimerkiksi muiden oppilaitosten ja urheiluopistojen tarjonnassa ja toiminnassa.
Voinko suorittaa vain yksittäisiä opintojaksoja?
Koulutuskokonaisuus toteutetaan kohderyhmälähtöisesti moduuleissa, joita voit suorittaa 5-30 op:n laajuisesti täysin oman mielenkiinnon ja tarpeiden mukaisesti.
Mitä hyötyä koulutuksesta on?
Taito-osaamisen koulutuskokonaisuuden suorittaneiden työllistymisedellytykset paranevat joko yrittäjinä tai työntekijöinä koulutuskokonaisuudessa saadun erityisosaamisen kautta.
Missä opiskelu tapahtuu käytännössä?
Opiskelu tapahtuu pääosin verkossa Open Moodle -alustalle rakennetussa oppimisympäristössä.
Hae mukaan
Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat kehittää taito-osaamistasi monipuolisesti, niin hyppää oitis mukaan. Skills4Life -hankkeen koulutuskokonaisuuteen voit ilmoittautua mukaan puhelimitse, sähköpostilla tai ottamalla yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Pidäthän kiirettä, sillä opiskelijat valitaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.