Tapahtumat

Hankkeen toiminta on päättynyt vuoden 2021 loppuun. Alla näet kuvaukset toteuttamistamme tapahtumista.

Äkkilähtö työhyvinvoinnin tulevaisuuteen – Digiajan työhyvinvointi-hankkeen loppuseminaari

TORSTAINA 14.10.2021 klo 13.00-16.00 etäyhteydellä (Teams)

Lämpimästi tervetuloa Digiajan työhyvinvointi-hankkeen päätösseminaariin kuulemaan kiinnostavia asiantuntijoita sekä poimimaan hankkeen parhaat tulokset käyttöön!

Kaikille avoin ja ilmainen seminaari järjestetään Teamsin välityksellä, eli voit osallistua mistä päin vain.

Alustava ohjelma:

13.00 Tervetulosanat
13.15 Hanna Markuksela: Parempaa palautumista ja stressinhallintaa
14.00 Tauko
14.15 Paula Helle, Workday Designers: Palveleva johtaminen kestävän työhyvinvoinnin välineenä
15.10 Tiina Heusala, Työterveyslaitos
15.30 Digiajan työhyvinvoinnin työkirjan julkistaminen
15.45 Krista Kohtakangas, projektipäällikkö: Suunnitelmasta toteutukseen –  hankkeen terveiset tulevaisuuteen
16.00 Seminaari päättyy

Tässä linkki ilmoittautumislomakkeeseen:
https://link.webropolsurveys.com/S/F4178043091DF201

Seminaarissa julkisteen hankkeessa tuotettu Digiajan työhyvinvoinnin käsikirja. Latauslinkki työkirjaan lähetetään seminaariin ilmoittautuneille sähköpostilla.

 

MENNEET TAPAHTUMAT:

 

Tule kuulemaan, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia digiaika tuo työhyvinvoinnin kehittämiselle! – Digi & työhyvinvointi -seminaari Lapin yliopistolla (Esko ja Asko -sali, F-siipi) 24.10.2019, klo 9.30-15.00.

Seminaarissa sinulle tarjoillaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja työhyvinvoinnin kehittämisestä digiaikana. Lisäksi kuulet, millaisia tuloksia digiajan työhyvinvointikysely tuotti Lapin alueelta. Saat myös käsiisi uunituoreen digiajan työhyvinvointia Lapissa käsittelevän selvityksen!

Iltapäivän klinikkatyöskentelyssä pääset perehtymään valitsemaasi digiajan työhyvinvoinnin teemaan. Pohdit syvemmin omaa ja organisaationne työhyvinvoinnin tilaa ja saat vinkkejä hyvinvoinnin kehittämiseen. Ilmoittaudu ajoissa niin pääset haluamallesi klinikalle – paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä!

OHJELMA:

 9.30-10.00 Virkistävät aamukahvit ja ilmoittautuminen
 10.00-10.30 Miltä näyttää lappilaisten digiajan työhyvinvointi?
projektipäällikkö Päivi Holopainen ja suunnittelija Krista Kohtakangas, Digiajan työhyvinvointi -hanke, Lapin yliopisto
 10.30-11.15 Aivotyö & kognitiivinen ergonomia
kehittämispäällikkö Tiina Heusala, Työterveyslaitos
 11.20-11.50 Digitalisaatio – onko Lappi valmis?
strategiapäällikkö Mervi Nikander, Lapin liitto
 11.50-12.00 Kuntien näkökulmia digiajan työhyvinvointiin
 12.00-13.00 lounas (omakustanteinen)
 13.00-14.20 Kehittämisklinikat (ks. alla tarkemmat kuvaukset):
Klinikka 1: Kuormitus haltuun aivotyösuunnitelmalla

kehittämispäällikkö Tiina Heusala, Työterveyslaitos
Klinikka 2: Kehon hyvinvointi-“GPS”:n virittelyä
väitöskirjatutkija Pauliina Jääskeläinen, Lapin yliopisto
Klinikka 3: Luonto – lappilaisten avokonttori
strategiapäällikkö Mervi Nikander, Lapin liitto
 14.30-15.00 Klinikkatyöskentelyn yhteenveto kehittämisklinikoiden vetäjät

Ilmoittautuminen seminaariin 15.10.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella linkin kautta tai kopioimalla selaimeen osoite: https://link.webropolsurveys.com/S/90E6AE9278ADD9DE

Seuraa myös Facebook-tapahtumaa osoitteessa: https://www.facebook.com/events/809027449471999/

Klinikka 1:  Kuormitus haltuun aivotyösuunnitelmalla / Tiina Heusala
Kuka olet? Työskentelen Työterveyslaitoksella kehittämispäällikkönä. Työhöni kuuluvat aivotyön teemaan liittyvät valmennukset ja luennointi sekä tekoälyosaamisen kehittämisen johtaminen ja valmennukset.
Mikä on klinikkasi aihe? Klinikallani osallistujat laativat ryhmissä aivotyösuunnitelman oman työyhteisönsä kuormituksen hallintaan ja työn sujuvoittamiseen.
Mihin digiajan työhyvinvoinnin haasteeseen klinikkasi tarjoaa osallistujille ratkaisun? Tietotyöläisen työ kuormittaa aivoja. Klinikallani poistetaan turhaa kuormitusta ja sujuvoitetaan työtä aivotyösuunnitelmalla.

Klinikka 2: Kehon hyvinvointi-“GPS”:n virittelyä / Pauliina Jääskeläinen
Kuka olet? Olen väitöskirjatutkija Yhteisöt ja muuttuva työ -tohtoriohjelmassa, Lapin yliopistossa. Tutkimusaiheeni liittyy kehollisuuteen organisaatioiden kehittämisessä ja tiedontuotannossa.
Mikä on klinikkasi aihe? Klinikallani virittäydytään kuulolle kehon “GPS”:lle, mikä tarkoittaa kehontuntemuksille ja niiden viesteille herkistymistä. Kehomme kertoo tuntemusten, tunteiden ja ajatusten muodossa hyvinvointimme tilasta. Nämä hyvinvointimme kannalta tärkeät sisäisen “GPS:mme” kehotukset kaikuvat kuitenkin usein kuuroille korville. Työpajassa viritellään kehon sisäistä GPS:ää kehontuntemus- ja liikeaistimusharjoitteiden avulla, joita reflektoidaan keskustellen.
Mihin digiajan työhyvinvoinnin haasteeseen klinikkasi tarjoaa osallistujille ratkaisun? Digiajan yhä staattisemmaksi muuttuvat työympäristöt vaativat uudenlaisia taitoja herkistyä kehon viesteille hyvinvoinnin tasapainon tilan säilyttämiseksi tai palauttamiseksi. Toisaalta esimerkiksi digiajan etätyö voi mahdollistaa entistä luovempia keinoja työhyvinvoinnista huolehtimiseen. Kehon ja mielen liikkeet kulkevat käsi kädessä, joten kehontuntemuksen lisääntymisellä voi olla merkittäviä vaikutuksia kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin lisääntymiseen.

Klinikka 3: Luonto – lappilaisten avokonttori / Mervi Nikander
Kuka olet?
Olen strategiapäällikkönä Lapin liitossa. Vastuullani on maakuntaohjelmatyö jonka sisältöihin digitalisaatio ja työn murros keskeisesti liittyvät. Lapissa on jo vuosikymmenet uskottu etätyön mahdollisuuksiin vaikkakin kehitys on ollut suhteellisen hidasta. Tosin minulla on tuntuma, että vauhti on kiihtymässä ja olemme jo tilanteessa, jossa etätyö ei ole vain käsite vaan tapa toimia.
Mikä on klinikkasi aihe? ”Luonto on lappilaisen avokonttori” on lausahdus, joka iski tajuntaani valmistellessa edellistä Lappi-sopimusta. Siinä yhdistyy Lapin vahva vetovoimatekijä luonto ja se, että digitaalisilla ratkaisuilla mahdollistamme siitä nauttimisen yhä paremmin. Ja samalla lisäämme työhyvinvointia!
Mihin digiajan työhyvinvoinnin haasteeseen klinikkasi tarjoaa osallistujille ratkaisuja? Tässä klinikassa keskitymme pohtimaan digitalisaation ja etätyön esteiden purkamista. Pääsemme keskustelemaan niin teknisistä ratkaisuista kuin kulttuurin muutoksesta. Tuloksien avulla voimme vaikuttaa aluekehittämisen sisältöihin sekä tulevaan, vuosille 2022-2024 valmisteltavaan uuteen Lappi-sopimukseen.