Digiajan työhyvinvointia kehittämässä!

Tätä sivustoa on ylläpidetty vuoden 2021 loppuun päättyneen Digiajan työhyvinvointi -hankkeen toimesta eikä sitä enää päivitetä.

Digitaalisuus avaa paljon mahdollisuuksia työhyvinvoinnin kehittämiseen, kun  työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamisessa siirrytään yhä enemmän edistävään ja ennakoivaan työhön. Töiden sisältö muuttuu mielekkäämmäksi, kun kasvava osa rutiineista voidaan jättää koneiden hoidettavaksi. Toisaalta digitalisaation kehitykseen liittyy myös erilaisten seurantavälineiden kehittyminen, jolloin sekä fyysisen että psyykkisen kuormituksen seuranta mahdollistuu. Uudenlaiset ratkaisut tuottavat muun muassa reaaliaikaista tietoa jaksamisen tilasta ja osaavat arvioida sitä myös ennakolta. Työn ja sen tekemisen tapojen muutoksen lisäksi muuttuvat myös työhyvinvoinnin merkitys ja vaatimukset sen johtamiselle. Tietotyö ja digiaika asettavat erilaisia haasteita jaksamiselle ja työkyvyn ylläpitämiselle.

Hankkeessa kehitimme uusia ja uudistimme vanhoja työhyvinvoinnin malleja, jotka tukevat digitalisaation kautta uudistuvan työelämän kehittämistä. Olemme koonneet sivustolle aineistoa ja tietoa digiajan työhyvinvoinnista sekä tuottaneet asiantuntijakirjoituksia digiajan työhyvinvoinnin ilmiöistä.Tervetuloa hyödyntämään kokoamaamme materiaalia.