TULOSSA!

Etäpikkujoulut

ma 12.12. viikon aloituspalaveri

ke 14.12. lounastreffit

to 15.12. afterwork

Etäpikkujoulut on spektaakkelimainen setti, joka pureutuu operatiiviseen, reflektiiviseen ja sosiaaliseen työaikaan ja niiden käytänteisiin verkossa, etänä, diginä.

Operatiivinen työaika on sitä varsinaisten työtehtävien suorittamista. Siihen uppoudumme helposti ja se vie mennessään. Tasapainoiseen työhön ja työpäivään sisältyy kuitenkin myös sosiaalista aikaa eli kohtaamisia muiden kanssa sekä reflektiivistä aikaa uusille näkökulmille, uuden oppimiselle ja tiedon jäsentämiselle. Lue lisää kolmenlaisesta työajasta tuoreesta uutisesta.

Maanantaina 12.12. klo 08:00-8:30 ”aamupalaverissa” pohdimme operatiivisen työajan näkökulmia. Agendalla on ainakin operatiivista työaikaa ja työntekijän autonomiaa tukevat pelisäännöt sekä etätyöskentelyä ja -palavereita koskevat käytänteet 

Keskiviikkona 14.12. klo 11:00-11:30 pidämme reflektiivisen työajan näkökulmalla lounastauon. Tässä webinaarissa käsittelemme (etä)työskentelyyn liittyvän reflektiivisen työajan hyötyjä, käytänteitä ja välineitä.  

Torstaina 15.12. klo 17:00-18:00 on afterworkin aika! Sosiaalinen aika on merkittävä osa toimivan työyhteisön toimintaa ja tällä kertaa se hoidetaan etänä, työpäivän jälkeen. Agendalla sosiaalisen aikaan liittyvää keskustelua ja muuta teemaan sopivaa sisältöä. 

MENNEET WEBINAARIT

Aivot etätyössä

Webinaarin aiheena oli etätyö, digityö ja verkossa toimiminen. Asiantuntijana oli aivotutkija Minna Huotilainen. Webinaari oli kuunteluwebinaari, joten mitään ruudulle jaettua materiaalia ei ollut.

Minna Huotilaisen alustuksen voit katsoa tallenteena tai kuunnella podcastina.

Lähi- ja etätyön tasapaino

Webinaarissa Työterveyslaitoksen tutkija Janne Kaltiainen esitteli Kimmoisat työntekijät muuttuvassa työelämässä -hankkeen tutkimustuloksia. Mikä ajaa ihmisiä etätyöhön, mikä vetää työpaikalle?

Janne Kaltiaisen alustuksen voit katsoa tallenteena tai kuunnella podcastina. Luentomateriaalit voit ladata itsellesi tästä.

Tilakokemukset monipaikkaisessa työssä

Helsingin yliopiston johtavan asiantuntijan Suvi Nenosen johdolla tarkasteltiin hybridityötä sekä fyysisissä että digitaalisissa ympäristöissä. Millaisia vaikutuksia tila- ja paikkakokemuksilla on koettuun hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen?

Suvi Nenosen alustuksen voit katsoa tallenteena tai kuunnella podcastina. Luentomateriaalit voi ladata itsellesi tästä.

Asiakkaiden kohtaaminen verkossa

Sosiaalipsykologi ja sometutkija Suvi Uski tarkasteli puheenvuorossaan ihmisten käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa ja digitaalisissa ympäristöissä. Kemiläiset yrittäjät kertoivat omista kokemuksistaan liittyen asiakkaiden kohtaamiseen verkossa.

Webinaarista on kolme tallennetta:

Suvi Uski, Someturva

Kaisu Brehmer, Bombus

Katariina Seppälä, Kemin Asemanpuisto

Kurkistuksia hybridityön arkeen

Lappilaisten yritysten ja organisaatioiden HR-ihmiset keskustelivat hybridityöhön liittyvistä käytännöistä eri työpaikoilla. Pyöreän pöydän keskustelussa oli mukana:

  • Tarja Vanhanarkaus, Accountor Services
  • Johanna Kaikkonen, Norrhydro Oy
  • Janne Keskinarkaus, Napapiirin kuljetus Oy
  • Tiina Huhtalo, Lapin AMK
  • Hanna Mäki-Runsas, Outokumpu Oyj

Pyöreän pöydän keskustelun helmet on katsottavissa tallenteelta.

Keskustelun sisällöistä julkaistaan myöhemmin artikkeli.

Webinaarisarja, kevät 2023

Keväällä 2023 järjestämme 4 webinaaria ja niihin liittyvät klinikat.

%

Webinaareja järjestetty 5 kpl

Seuraa Lapin AMKin somekanavia tai ilmoittaudu mukaan postituslistalle.

Haluan lisää tietoa Digitiimi- tapahtumista:

12 + 3 =