Teema-artikkelit

1. Aivot etätöissä - aivoterveydestä huolehtiminen on osa työhyvinvointia

Työtä ja työn tekemistä on pitkään kehitetty kehon terveyden kannalta. Työssä on vaaran paikkoja, työkoneetkin voivat mennä rikki, mutta entä ihmisen suurin kone, oma tietokone eli aivot? Katja Kankaanpään artikkeli tiivistää ensimmäisen webinaarin ydinasiat.

2. Uusi normaali on lähi- ja etätyön tasapainottamista

Miten työt olisi järkevintä organisoida koronan jälkeen? Puhutaan uudesta normaalista, joka käsittää erilaisia lähi- ja etätyön järjestelyitä ja näiden yhdistelmiä. Puhutaan hybridityöstä, jossa painotukset vaihtelevat tehtävä- ja työpaikkakohtaisesti. Nelly Korteniemen artikkeli kokoaa yhteen hybridityön eri näkökulmia.

3. Tilakokemukset tulevaisuuden monipaikkaisessa työssä

Miten hyvinvointi ja yhteisöllisyys rakentuvat digitaalisissa kuin fyysisissä työympäristöissä? Ihmisen toimintaa erilaisissa fyysisissä ja digitaalisissa työympäristöissä ja oppimisen tiloissa hahmoteltiin webinaarissa tilakokemuksien eri ulottuvuuksien ymmärtämisen kautta. Anne Puron artikkelissa näkökulmia ja pohdintaa aiheesta.

mies istuu tietokoneen äärellä

4. Asiakkaiden kohtaaminen verkossa

Asiakkaiden kohtaaminen verkossa on tärkeä osa nykyaikaista digitaalista markkinointia ja liiketoimintaa. Verkko on muuttanut tapaa, jolla yritykset voivat tavoittaa asiakkaitaan ja tarjota heille tuotteitaan ja palveluitaan. Asiakkaiden kohtaaminen verkossa ei ole vain tekninen asia, se vaatii asiakaspalvelua, empatiaa ja vuorovaikutusta. Katja Kankaanpään artikkelissa pohdintaa aiheesta.

5. Kurkistuksia hybridityön arkeen

Miten hybridityö eli etä- ja lähityön erilaiset painotukset vaikuttavat työhön, hyvinvointiin ja johtamiseen? Kutsuimme pyöreän pöydän keskusteluun viisi lappilaista yritystä ja aiheena keskustelussa oli hybridityön arki. Nelly Korteniemi tiivisti artikkeliin pyöreän pöydän keskustelun.

6. Työn muotoilu, työaika ja niiden hyvät käytänteet

Lisääntyneen mobiili- ja monipaikkaisen työn myötä työnteko on ollut viime aikoina merkittävässä muutoksessa, mikä asettaa työntekijöille uusia haasteita, mutta myös tarjoaa työn muotoilun avulla uusia mahdollisuuksia. Arno Ökö Heikkalan artikkeli tiivistää työaikaan liittyvän työn muotoilun hyvät käytännöt.

7. Tietoturva ja luotettava datayhteys hybridityössä - mitä on otettava huomioon?

Monipaikkaisuus ja lukuisat eri digitaaliset työvälineet haastavat työntekemisen ja johtamisen, mutta myös työssä käytettävät datayhteydet sekä huomioitavat tietoturva- ja tietosuoja-asiat. Marjo Jussilan artikkelissa webinaarin tärkeimmät asiat tiivistettynä.

8. Etätyöntekijöiden tarinoita

Kutsuimme kolme lappilaista etätyöntekijää webinaariin keskustelemaan etätyön mahdollisuuksista, haasteista sekä siitä miltä etätyön tulevaisuus voisi näyttää. Millaista on etätyöntekijän arki? Lue Arno Ökö Heikkalan artikkeli ja katso tallenne!

9. Vastuullisuus monipaikkaisessa digi- ja hybridityössä

Vastuullisuus, digitaalisuus ja hybridityö oli aiheena Digitiimin ja Business Tornion yhteisessä Business Torstai -tapahtumassa. Miten monipaikkainen työ haastaa yrityksen digitalisoitumaan ja miten digitalisaatio auttaa yritystä arjessa? Lue lyhyt kooste webinaarista ja katso tallenne!

10. Työyhteisöissä kohtaamisen laadulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä

Kohtaaminen on yhteisöllisyyden perusta, jossa viestinnän ja vuorovaikutuksen merkitys on suuri. Mutta mitä viestintä ja vuorovaikutus ovat, mitä niiltä halutaan? Katja Kankaanpään artikkelissa pohdintaan yhteisöllisyyden vahvistamisesta.

Työkalupakki

Digitiimi -työkalupakki tarjoaa välineitä yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen rakentamiseen digitaalisissa ympäristöissä. Lataa tästä avoin Digitiimi – työkalupakki.

Webinaaritallenteet