Mätsätään ja räätälöidään -tapahtumakooste

Mätsätään ja räätälöidään –töitä tekeville –tapahtuma

EKKU-hanke toteutti tammikuussa 2018 Mätsäys ja Räätälöinti rekrytointitapahtuman, joka kokosi Kemiin noin 800 henkilöä. Tapahtuma oli yksi suurimmista rekrytointitapahtumista, mitä alueella oli järjestetty. Tapahtuman suunnittelu sai alkunsa työelämälle tehdyissä kartoituksista, jossa esille nousi huoli työvoiman saatavuudesta nyt ja tulevina vuosina.

Tapahtuman kohderyhmänä oli nuoret ja aikuiset, valmistuvat opiskelijat, työttömät työnhakijat, opintonsa keskeyttäneet, opiskelupaikkaa vailla olevat ja alan vaihtajat.

Tapahtumaan ilmoittautui mukaan 27 alueen yritystä, joilla oli tarve saada työvoimaa niin kesätöihin kuin vakituiseenkin työsuhteeseen. Mukana oli myös vuokrafirmoja, työllisyyshankkeita, työpajoja, säätiöitä, kuntia ja kaupunkeja.

Palaute työelämän edustajilta oli positiivista. Alla kahden yrittäjän palaute suoraan lainattuna:

Tapahtumassa vieraili todella paljon ihmisiä ja kävijöiden määrä kyllä yllätti allekirjoittaneen positiivisesti”

“Tapahtuma ylitti kyllä odotukset ja hyviä hakemuksia saatiin! Kiitos, kun saimme olla mukana”

Yritykset saivat paljon potentiaalisten tulevien työntekijöiden yhteystietoja. Eräs yritys kertoi saaneensa 40:n työnhakijan yhteystiedot ja joidenkin työnhakijoiden kanssa oli jo sovittu tapaaminen. Yritykset pääsivät esittelemään yritystään myös laajalle yleisölle tapahtuman juontajan Jari Vesan haastattelemana. Yrityksille oli tärkeää nähdä konkreettisesti se, minkälaisia muita yrityksiä/tahoja alueellamme työskentelee. Tämän sisältöistä tapahtumaa toivottiin jokavuotiseksi verkostojen yhteiseksi tapahtumaksi.

Tapahtuma sai paljon tilaa mediassa. Tapahtumasta kerrottiin paikallisradiossa,- lehdissä ja -televisiossa.

 

Katso koostevideo tapahtumasta