Kumppanuutta ja yhdessä tekemistä seminaarissa 14.11.2014

Yhdessä eteenpäin -seminaarissa, alustusten pohjalta ja 60 osallistujan voimin, ideoitiin miten yrityslähtöisiä koulutus- ja kehittämispalveluja saadaan yhä enemmän hyödyntämään sekä yrityksiä että koulutusorganisaatioita.

Alustuksina kuultiin aikuiskoulutuksen tutkimus- ja selvitystöiden tuloksia, yrittäjän kokemuksia myyntijohtamisen valmennusohjelmasta, koulutuksen ja yritysten kumppanuuden rakentumisesta (HRD-kumppanuus) ihan käytännössä. Koulutuksesta vastaava johtaja Veli-Matti Lamppu,  Suomen Yrittäjistä toi kehittämistyöhön valtakunnan tason näkemystä.

Yhdessä eteenpäin -seminaari, avaajina Lappian aikuskoulutusjohtaja Anni Miettunen ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen

Yhdessä eteenpäin -seminaari, avaajina Lappian aikuiskoulutusjohtaja Anni Miettunen ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen

Seminaarin kaikki esitykset löydät täältä (kaikki eivät vielä ole linkin takana, tulevat pikimmiten, myös kuvakooste)

Iltapäivän ryhmätöissä mietittiin yrityslähtöisten aikuiskoulutuksen kehittämisen seuraavia askeleita – tavoitteen asettelusta konkreettisiin toimenpiteisiin. Tavoitteita ennakointiin, suunnitteluun, koulutusmenetelmiin ja oppimisympäristöihin, myös aikuiskoulutusstrategian näkökulmasta – miten voidaan edistää yrittäjyyttä, myös mitkä ovat toimivan HRD-kumppanuuden edellytykset.

Ryhmätöistä tulee koosteet myöhemmin tälle sivulle ja ideointien työstämistä käytäntöön jatketaan 10. – 11.2.2015 ETAPPI 15 – Lapin yhteistyöfoorumissa teemalla työelämä ja koulutus – kuuntelemalla kumppanuuteen.

Yhdessä eteenpäin -seminaarin yleisöä