Lapin TNO-palvelut -projektin ohjausryhmä koolla ensimmäistä kertaa

Lapin TNO-palvelut -projektin ohjausryhmä oli koolla ensimmäistä kertaa päätoteuttaja Lappian tiloissa Torniossa 11.12.2015.
Ohjausryhmä on sitoutunut ja kiinnostunut tehtävästä, koska kokoukseen osallistui 10 jäsentä tai heidän varajäsentään yhdestätoista. Lisäksi kokouksessa oli mukana nimettyjä asiantuntijoita ja projektihenkilöitä.

Ohjausryhmän kokoonpano ja asiantuntemus on monipuolinen; edustettuina on koulutusorganisaatioita, työelämä ja opiskelijat eri puolilta Lappia. Ohjausryhmän alueellinen kattavuus on tärkeä, koska projektissa kehitetään 2-3 palvelutuotetta, jotka ovat koko Lapin yhteisiä; palveluilla voidaan mm. lisätä koulutuksellista tasa-arvoa ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista. Tieto,- neuvonta- ja ohjauspalvelut (TNO-palvelut) koskettavat kaikkia, koska parhaimmillaan ne tukevat jatkuvaa, elinikäistä oppimista sekä koulutus- ja työuraan liittyviä tietoisia valintoja elämän eri vaiheissa.

Kokouksessa nousi esiin tietoisuuden levittäminen olemassa olevasta TNO-verkostosta: mitä TNO-verkosto tarkoittaa, kuka ja miten verkostoon pääsee mukaan sekä Lapin TNO-palvelut -sivustosta, joka on verkoston käytössä tiedonvälitykseen, osaamisen kehittämiseen ja verkostoitumiseen. Viestinnässä nähtiin tärkeänä että kaikki levittävät TNO-tietoa omilla tahoillaan ja kanavillaan.

Ohjausryhmän kokoukset pidetään vuonna 2016 maaliskuussa, kesäkuussa ja lokakuussa.
Lisätietoa Lapin TNO-projektista voit lukea täältä.