Google Hangouts

Linkki palveluun:

https://hangouts.google.com Suosittelemme kirjautumaan GAFE palvelun kautta (katso ohjevideo)

Lyhyt kuvaus:

Haluatko pitää videoneuvottelun nopeasti, kevyellä asennuksella (itsenäisesti ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia). Hangouts ohjelmalla se onnistuu maksimissaan 25 henkilön välille.

Käyttötarkoitus:

Palvelun kautta voit pitää videopalavereja, missä osallistujat voivat käyttää myös chattiä ja jakaa työpöytäänsä.  Lisäksi käytössä on muutama lisätyökalu, jonka saat asennettua palaveritilaan käyttöön itsenäisesti.

Hangouts on videopainotteinen työkalu, jossa on ryhmätyöskenetelyyn perustyökalut. Voit määritellä palaveritilanimiä, jotka säilyvät, eli osallistujat voivat tulla samalla linkillä tilaan tulevaisuudessakin.

Käytössä huomioitavaa:

Palvelun käyttö vaatii tunnistautumisen. Palvelua kannattaa käyttää Lapin AMK GAFE:n kautta. Osallistujille riittää kutsu tai linkki palaveritilaasi. Hangoutsin ensimmäisellä käyttökerralla tietokoneellesi asentuu Hangouts selainlaajennus, jonka asentaminen ei vaadi järjestelmänvalvojan oikeuksia. Yleensä ensimmäinen liittymiskerta koetaan ”takkuavammaksi” lisäosan asentamisen vuoksi. Seuraavilla kerroilla Hangoutsiin siirtyminen on mutkatonta.

Kirjalliset oppaat:

Google Hangouts ohjeet

Ohjevideo: