Flinga

Luo uusi Flinga-seinä http://lapinamk.flinga.fi (HAKA-tunnistautuminen)

Lyhyt kuvaus

Flinga nettipohjainen seinä- / valkotaulu, jossa on useampia toiminnallisuuksia.

  • Flinga Whiteboardilla voidaan luoda ja teemoitella viestejä / lappuja sekä  luoda viestien välisiä linkityksiä ja muodostaa näin kevyitä käsitekarttoja.  Seinän taustakuvaksi voi määritellä kuvan, jonka päälle on esim. mahdollista luoda viestejä  ja piirtää kynätyökalulla.
  • Flinga Wall on viestiseinä, jossa lähetetyt viestit voidaan järjestää  saapumisjärjestyksen tai tykkäysten perusteella.
  • Activities sisältää lyhyitä valmiita vaihtoehtoja oppijoiden aktivointiin opetuksen aikana.

Käyttötarkoitus

Flinga sopii yhteisölliseen työskentelyyn ja tiedonrakenteluun. Flinga Whiteboard soveltuu monentyyppiseen opettaja- tai opiskelijajohtoiseen toimintaan. Flinga Wall toimii esim. rinnakkaiskanavana, tarjoten kommentointimahdollisuuden puheenvuoron tai luennon aikana. Opettaja voi käyttää Flingaa myös oppijoiden aktivointiin Activities -toimintoja hyödyntämällä.  Flinga sopii myös vertaisarviontiin (kommentointi, pienet äänestykset tai pisteyttämiset) sekä kevyiden mielle- / käsitekarttojen tuottamiseen. Seinälle kirjoittaminen onnistuu suoraan selaimessa tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Usea henkilö voi tuottaa ja käsitellä sisältöjä yhtä aikaa. Jokainen muutos tallentuu automaattisesti.

Käytössä huomioitavaa

Toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla joissa on nettiyhteys saatavilla. Seinälle kirjoittaminen tapahtuu suoraan selaimella. Uuden session tai seinän luominen toimii sekä opettajilla että opiskelijoilla Lapin amkin verkkotunnuksilla (HAKA-tunnistautuminen). Käytössä riittää, kun opettaja tai yksi tiimin jäsenistä on avannut työskentelyä varten seinän ja jakaa sen linkin esim. Moodlen kautta.

Ohjeet

Ohje kirjautumiseen Lapin amkin verkkotunnuksilla ja HAKA-tunnistautumisella

Helsingin yliopisto, Opetusteknologiapalvelut, Flingan käyttöohjeet http://blogs.helsinki.fi/opetusteknologia/flinga/

Flingaan kirjauduttuasi löydät  lisää ohjeita näytön oikean ylänurkan Kysymysmerkki-painiketta klikkaamalla