Yrittäjä, onko tärkein tuotannontekijäsi viritettynä digiaikaan?

Sähköisiä ajanvarausjärjestelmiä, sosiaalisen median tilejä ja markkinointikampanjoita, asiakasarvioiden ja -palautteiden seuraamista sekä toiminnan raportointia erilaisiin ohjelmistoihin – siitäkö on uusi yrittäjän arki tehty? Digitalisoitunut työelämä on muuttanut monia käytäntöjä ja pakottanut oppimaan uusia toiminnallisuuksia aina digimarkkinoinnista sisäiseen viestintään. Laitteisiin ja ohjelmistoihin kohdistuvat investoinnit ovat yhä suurempi kuluerä, mutta toisaalta tuovat myös uusia konkreettisia työvälineitä sekä parhaillaan edistävät yrityksen palveluiden tunnettavuutta ja myyntiä. Usein tässä kehitysvauhdissa unohtuu kuitenkin se tärkein tuotannontekijä: yrittäjä itse sekä hänen työntekijänsä.

Työhyvinvointiin panostaminen on tänä päivänä teema, josta on tullut osaavan ja motivoituneen työvoiman saamisen edellytys. Digitalisoituneen työelämän myötä yhä suurempi osa työnkuvista on muuttunut myös laitesidonnaisemmaksi ja tietointensiivisemmäksi kuin aikaisemmin. Joidenkin arvioiden mukaan aivotyöhon liittyvän kognitiivisen ergonomian haasteita esiintyisi jossain määrin jopa 70-90% työpaikoista. Mietipä itse: milloin olet viimeksi yrittänyt multitaskata eli tehdä useampaa asiaa yhtä aikaa? Milloin olet viimeksi saanut tai pystynyt tekemään työtäsi täysin keskittyneenä, vapaana keskeytyksistä? Ja varmasti olet myös älylaitteidesi herra ja niiden käyttö on puhtaasti tarkoituksenmukaista?

Digitalisoituneen työn myötä myös työhyvinvoinnin sisällöt ja haasteet ovat monipuolistuneet, eikä niitä välttämättä osata tunnistaa työn arjessa. Seuraukset sen sijaan tuntuvat, näkyvät ja kuuluvat viimeistään tilikauden tuloksessa. Jo pelkkien keskeytysten rajoittaminen yleensä lisää tehollista työaikaa, kun aikaa ei mene fokuksen uudelleen hakemiseen. Ja tiesitkö, että niistä päivän aikana keskeytyneistä tehtävistä jää lopulta hoitamatta jopa 20%?

Digiajan työhyvinvoinnin haasteisiin voi olla vaikea tarttua, jos niistä ei olla tietoisia tai niiden tunnistamiseen käytetä aikaa. Usein kyse on vain pienen panostuksen vaativista ja hyvin käytännöllisistä työn järjestelyihin, työrkentelytapoihih, sisältöihin ja työyhteisön toimivuuteen liittyvistä asioista. Ylipäänsä jo työntekijän kokemus siitä, että hänen työhyvinvoinnista välitetään, parantaa työmotivaatiota ja tunnetta välitetyksi tulemisesta. Avoin keskustelu työn sujuvuudesta on erittäin tärkeää, kun hahmotetaan työhön ja jaksamiseen liittyviä ongelmia sekä etsitään yhdessä niihin ratkaisuja.

Miten teidän yrityksessänne? Onko digiajan tuomat haasteet työhyvinvoinnille jo tunnistettu ja ratkaistu? Jos ei, niin nyt on oivallinen tilaisuus saada ohjausta ja tukea yrityksenne digiajan työhyvinvoinnin parantamiseen! Vuoden 2020 alkupuolella käynnistyvässä kehittämiskokonaisuuden aikana saatte tärkeää tietoa siitä, miten digiaika haastaa työn tekemistä ja millä keinoin voitte ylläpitää työntekijöidenne hyvinvointia työssä. Ohjaamme myös paikan päällä teidän omalla työpaikallanne valitsemanne työhyvinvoinnin haasteen kehittämistyötä, joka samalla myös sujuvoittaa työn tekemisen tapoja. Jos kiinnostuit, niin lukaise täältä lisätietoja sekä ilmoittaudu mukaan!

Käynnistä uusi alkava vuosi omaan ja työntekijöidesi hyvinvointiin panostamalla!

 

Leave a Reply