Digitimi-hankkeen ensimmäinen webinaari järjestettiin ma 30.5.2022. Aiheena oli aivoterveys ja asiantuntijapuheenvuoron piti aivotutkija Minna Huotilainen.

Webinaari oli kuunteluwebinaari, jossa ei jaettu mitään esityksiä ruudulle. Osallistujia kannustettiin lähtemään kävelylle tai muutoin liikkumaan. Liikunta ja fyysinen aktiivisuus edistää oppimista ja on hyväksi aivoille – tästä Minna Huotilainen puhui webinaarissakin.

Liikkumisen lisäksi Huotilainen nosti esille mm. nukkumisen ja unen tärkeyden, ravinnon sekä työpäivän aikaisen palautumisen. Webinaariin osallistui yli 30 henkeä livenä ja Huotilaisen puheenvuoro on katsottavissa myös tallenteena sekä kuunneltavissa podcastina – vaikkapa lenkkeilyn lomassa! Löydät linkit Webinaarit ja klinikat -osiosta.

Seuraavan päivän klinikalla pohdimme Huotilaisen nostamien asioiden tärkeyttä, mutta toisaalta myös toteuttamisen haasteita. Osallistujaryhmä oli pieni, mutta keskustelu hedelmällistä. Yhteisesti kirjasimme tavoitteita, mitä otamme mukaan omaan työarkeen:

  1. Nostan yhteiset pelisäännöt keskusteluun – miten tiiminä tai yhteisönä toimimme aivoterveyden huomioiden?
  2. Otan suunnitteluaikaa työn tekemisen suunnitteluun ja huomioin yhteiset käytännöt yrityksen johtamisessa ja rakenteiden luomisessa.
  3. Hidastan työn tekemistä. Teen tietoisesti ja keskittyen. Pyrin vähentämään kaaosta ja multitaskaamista.

Aivot etätyössä -teemasta julkaistaan myöhemmin vielä laajempi teema-artikkeli.

Toiveita ja ehdotuksia webinaarien teemoista, asiantuntijavieraista, yritystarinoista ja yhteistyökumppaneista otetaan vastaan. Hankkeen projektipäällikkönä toimii TKI-asiantuntija Marjo Jussila (etunimi.sukunimi@lapinamk.fi).

(etunimi.sukunimi@lapinamk.fi).