Tulevaisuus Lapissa – seminaarissa luotiin uskoa Lapin tulevaisuuteen

Tulevaisuus Lapissa -seminaarissa 18.11.2016 Rovaniemellä oli paikalla 130 henkilöä nuorisovaltuustoista, koulutusorganisaatioista, kehittäjäorganisaatioista ja yrityksistä. Päivän aikana mietittiin tätä päivää, mutta paljon katsottiin myös tulevaisuuteen.

Kirsi Mikkola haastoi meitä miettimään miten valmiita olemme tulevaisuuden työhön, joka on jo nyt totta – onko toiveammattisi ilmalaivainsinööri tai avaruushissipoika tai palvelurobottiohjaaja?
Kaisa Alaräisänen haastoi kuulijaa nuoren näkökulmasta, Lapin nousevasta kansasta – mitä tämän päivän ’kultainen nuoruus’ on, kun elämä ja koko maailma on murroksessa. Aiheuttaahan tämä myös ahdistusta ja paineita, kun kaikki ovet ovat auki!
Aamupäivää katkaisi hyvin Talonpoika Lalli räpillään.

Iltapäivällä Timo Järvensivu herätteli miettimään ovatko verkostomme tehokäytössä, onko toimintamme avointa, tunnemmeko toisiamme riittävästi ja luotammeko yhteiseen työhön. Lapissa ollaan hyvässä vaiheessa verkostoyhteistyössä, mutta taitaapa olla vielä myös tehtävää. Iltapäivän päätteeksi paneelissa peilattiin tämän päivän työtä tulevaisuuden työhön – tarvitaanko perinteisiä työelämätaitoja vai onko se pelkkää robotiikkaa, digitalisaatiota.

Tässäpä meille kaikille miettimistä, mutta lopputulema kyllä on, että me uskotaan vahvasti Lapin tulevaisuuteen.

Keskustelut ja pohdinnat jatkuvat viimeistään ETAPPI17 –yhteistyöfoorumilla 28.-29.9.2017 Torniossa.

Kuvakoosteen päivän tunnelmista näet täältä.

 

Vastaa